KaeLOCe Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Witam. Chce wykonać ściane która na rzucie ma kształt nieregularnego splajnu (w przekroju jest idealnie pionowa, bez odchyleń od pionu). Ściana ma dosyć skomplikowane otwory okienne więc ciężko jest je wyciąć cutem z extrudowanego splajnu. Zacząłem to robić używając boolina na extrudowanym splajnie ale wiem że nie tedy droga no i zajmowało to kupe czasu. Wolałbym np. wykonać kład tej ściany i nadać mu taki pofalowany kształt, ale nie wiem jak :/ 1a- splajn w perspektywie 1b- przyklad sciany z uproszczonym ukladem otworów (u mnie beda bardzo nieregularne i wieksze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 SPLINE=>EXTRUDE+SHELL w miejscach gdzie masz otwory dajesz detach segment z tego segmentu kopiujac tworzysz wysokosc do parapetu (zazwyczaj 85-90cm)i nadproza(zazwyczaj okno w swietle ma wysokosc 150)takze nadprozze wychodzi wynikowe w zaleznosci od wysokosci okkndygnacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi