Napisano 31 Lipiec 200915 l Witam. Mam problem z Quadpen P 2002 w kilku aplikacjach, tj: Photoshop CS4 - gdy pedzel [brush] ma zaznaczone w opcjach "Spacing" rysowanie zwalnia, po wylaczeniu tego wszystko przyspiesza (poziom nacisku działa poprawnie) Mudbox - poziom nacisku nie jest rozpoznawalny w ogóle. Pen działa tylko w momencie gdy ustawię Minimalny poziom nacisku na więcej niż 0%. Dzieje się tak również na laptopie. W obu przypadkach system operacyjny to WIndows XP SP3 ze sterownikami 3.40EN. Ma ktoś rozwiązanie na powyższe problemy? W szczególności ten z PH bo rysowanie bez "Spacing'u" to masakra. Dodam, że na sterownikach 3.10 nawet w samym panelu poziom nacisku nie jest rozpoznawany, sam nacisk już tak (przy sterownikach 3.4 wszystko działa w "panelu sterowania" tabletem). PS. nie jest to wina słabego systemu lub złych ustawień brusha, ponieważ ph w momencie rysowania korzysta z 30% CPU (rysowanie tabletem z włączonym spacingiem) a z wykorzystaniem myszy skacze do 70%. Zdaje się, że jest to związane z częstością próbkowania pozycji pena przez sterownik. Zauważyłem także, że w Mudbox podczas rysowania/modelowania z ustaloną wcześniej precyzją program "zwalnia" na prostych operacjach (identycznie jak w PH z spacingiem) czego nie ma jak "rysuję" myszką. Najdziwniejsze jest to, że np. ZBrush działa poprawnie. PS.2. Czy ktoś może napisać czy mu Quadpen działa w pełni z PH CS4 i Mudbox. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi. Pozdrawiam
Napisano 21 Maj 201015 l Witam, czy poradziłeś sobie z tym problemem? Ja właśnie mam to samo. Wcześniej używałem PS CS4 i nie było takiego problemu a teraz przesiadłem się na CS4 Extended mam to co ty. Daj znać czy znalazłeś na to sposób. Pozdrawiam