songokan Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 Cześć, W załączniku zamieszczam fotki mebli które chcę wymodelować. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu jakimi narzędziami modelować, proszę również o tutki (szukałem na max3d, jest ich dużo o modelowaniu, ale nie wiem które są odpowiednie do modelowania takich mebli). Pomocne też będzie napisanie od czego zacząć i co potem robić.
mkeruj Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 Większość to boxmodeling. Łuki w witrynie możesz popróbować robić z walca albo splina narysować i extrudować. Jeśli masz dostęp do tych mebelków obmierz je dokładnie i porób bluprinty, ułatwisz sobie pracę. Pamiętaj, że nie musisz modelować z jednego boxa, łatwiej będzie Ci "sklejać"
songokan Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 to teraz szukam tutoriali odnośnie boxmodelingu :) dziękować :) mam tutki :) a tak na marginesie...jak zrobić ramę okna? macie jakieś tutki?
mkeruj Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 http://www.youtube.com/results?search_query=boxmodeling+tuorial+3dsmax&search_type=&aq=f 1
Rekomendowane odpowiedzi