pawcioo5 Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Jestem początkującym w 3ds max chciałbym zrobić scenkę gdzie kulka dymna lata nad drogą tworząc sznur dymu. Mam zdjęcie drogi i gotową scenkę z kulką lecz duży problem nie wiem jak połączyć scenkę z gotowym zdjęciem aby było widać cień dymu na drodze z zdjęcia. Sorry jeśli zły dział :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo5 Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2009 (edytowane) w Scanline ale chodzi mi o tlo jak postawie plane to mam na nim cień dymu i chce by cień został ale żeby plane nie był renderowany a cień był widoczny na tym moim tle Edytowane 21 Sierpień 2009 przez pawcioo5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 ... ale poczytaj (google) troche o matte objects, powinno pomoc. Powodzenia! greets.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 w Scanline ale chodzi mi o tlo jak postawie plane to mam na nim cień dymu i chce by cień został ale żeby plane nie był renderowany a cień był widoczny na tym moim tle Od tego masz materiał Matte/Shadow. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo5 Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 Działa!!!! Dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi