Napisano 6 Kwiecień 200420 l witam wszystkich! jestem tu nowy wiec jesli pisze w niewlasciwym dziale to przepraszam. mam pewien problem. mam pelna wersje 3D Studio Max 5, rozpakowywanie i instalacja przebiega bez problemow. Po uruchomieniu prosimy mnie o aktywacje - takze idzie bez problemow. Nastepnie program zaczyna sie ladowac - pojawia sie okienko, wczytuje rozne dane. I po chwili okienko tytulowe znika i nic sie nie pojawia. I na tym sie konczy. Probowalem kilkakrotnie instalowac, nic sie nie dzieje. Niby wlacza sie, wczytuje ale program w ogle sie nie pojawia. Gdy podgladam czy cos zostalo uruchomione - wciaskajac Ctrl Alt Del, to widze Cdilla10 i CDilla64. Moze ktos mial podobny problem? Moze ktos mi pomoze? Mam Windowsa Me, 512 ramu, 1,8 Ghz Atholona. Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam le Roi
Napisano 6 Kwiecień 200420 l hehh, ja mialem podobny probblem... tez mam ME 512 ram tyle ze duron 900 :( zazwyczaj restartowalem kompa i wszystko dzialao bez zarzutow...
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Autor ale mi restarty nie pomagaja. doslownie robilem ich dziesiatki.... :(
Napisano 6 Kwiecień 200420 l mialem juz ten problem :] poprostu musisz odinstalowac maxa i zrobic nadkladke i ponownie zainstalowac lub zrobic format partycji i zrobic system od nowa i ci bedzie dzialac albo to tez moze byc przyczyna nortona antivirusa jak mam zainstalowanegonortona to mi max niechodzi pokombinuj a napewno ci sie uda
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Autor odinstalowalem nortona antywirusa (2004) reset kompa i nadal nic :( ciagle tak samo. nowy system XP nie wchodzi w gre. mam zainstalowany program na dysku C (Systemowym). Mam tez druga partycje (dysk D) - tam jeszcze nie probowalem tego instalowac. Ale nie sadze aby to pomoglo. Jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly, prosze dajcie znac. le Roi
Napisano 7 Kwiecień 200420 l skoro nie sytem, to zainstaluj maxa 4 co do maxa 5, tresc z oficjalnego FAQ discreet\'a: \"...Operating System Microsoft Windows 2000 (with Service Pack 2) or Windows XP. Windows 98 is NOT a supported operating system\" \"...Windows NT4, Windows 98, Windows ME, and Windows XP Home are not officially supported environments, but our acceptance testing indicates that 3ds max 5 will run, but with reduced features or performance or stability. For instance, viewport limitations such as transparency are not supported in Windows NT - we do NOT recommend installing to these operating systems.\" reszta textu: http://www.discreet.com/support/max/faq/answer.php3?prod=dddstudio&id=601 mam nadzieje, ze znasz angielski na tyle by to zrozumiec ;]
Napisano 7 Kwiecień 200420 l Autor dzieki!!!! zaisntalowalem 4 uruchomilem, dzialalo. potem uruchomilem 5 i tez dziala. takze po deinstalacji 4. ps. gdybym nie rozumial co cytowales po ang. to raczej bym sie nie zabieral nigdy za maxa ;-))) pozdrawiam i wielkie dzieki za pomoc le Roi