Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich!

jestem tu nowy wiec jesli pisze w niewlasciwym dziale to przepraszam.

mam pewien problem. mam pelna wersje 3D Studio Max 5, rozpakowywanie i instalacja przebiega bez problemow.

Po uruchomieniu prosimy mnie o aktywacje - takze idzie bez problemow.

Nastepnie program zaczyna sie ladowac - pojawia sie okienko, wczytuje rozne dane. I po chwili okienko tytulowe znika i nic sie nie pojawia. I na tym sie konczy.

Probowalem kilkakrotnie instalowac, nic sie nie dzieje. Niby wlacza sie, wczytuje ale program w ogle sie nie pojawia.

Gdy podgladam czy cos zostalo uruchomione - wciaskajac Ctrl Alt Del, to widze Cdilla10 i CDilla64.

Moze ktos mial podobny problem? Moze ktos mi pomoze?

Mam Windowsa Me, 512 ramu, 1,8 Ghz Atholona.

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

le Roi

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehh, ja mialem podobny probblem... tez mam ME 512 ram tyle ze duron 900 :( zazwyczaj restartowalem kompa i wszystko dzialao bez zarzutow...

Napisano
  • Autor

ale mi restarty nie pomagaja. doslownie robilem ich dziesiatki.... :(

Napisano

mialem juz ten problem :] poprostu musisz odinstalowac maxa i zrobic nadkladke i ponownie zainstalowac lub zrobic format partycji i zrobic system od nowa i ci bedzie dzialac albo to tez moze byc przyczyna nortona antivirusa jak mam zainstalowanegonortona to mi max niechodzi pokombinuj a napewno ci sie uda

Napisano
  • Autor

odinstalowalem nortona antywirusa (2004) reset kompa i nadal nic :( ciagle tak samo.

nowy system XP nie wchodzi w gre.

mam zainstalowany program na dysku C (Systemowym). Mam tez druga partycje (dysk D) - tam jeszcze nie probowalem tego instalowac. Ale nie sadze aby to pomoglo.

Jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly, prosze dajcie znac.

le Roi

Napisano

skoro nie sytem, to zainstaluj maxa 4

co do maxa 5, tresc z oficjalnego FAQ discreet\'a:

\"...Operating System Microsoft Windows 2000 (with Service Pack 2) or Windows XP. Windows 98 is NOT a supported operating system\"

\"...Windows NT4, Windows 98, Windows ME, and Windows XP Home are not officially supported environments, but our acceptance testing indicates that 3ds max 5 will run, but with reduced features or performance or stability. For instance, viewport limitations such as transparency are not supported in Windows NT - we do NOT recommend installing to these operating systems.\"

reszta textu:

http://www.discreet.com/support/max/faq/answer.php3?prod=dddstudio&id=601

mam nadzieje, ze znasz angielski na tyle by to zrozumiec ;]

Napisano
  • Autor

dzieki!!!!

zaisntalowalem 4 uruchomilem, dzialalo.

potem uruchomilem 5 i tez dziala. takze po deinstalacji 4.

ps. gdybym nie rozumial co cytowales po ang. to raczej bym sie nie zabieral nigdy za maxa ;-)))

pozdrawiam i wielkie dzieki za pomoc

le Roi