Napisano 31 Sierpień 200915 l Witam. Chcę zrobić scenkę w której dźwig podnosi skrzynkę obraca się i stawia ją na platformie. Problem pojawia się w momencie obrotu, nigdy wcześniej nie robiłem animacji i nie bardzo wiem jak zrobić, żeby skrzynia po podniesieniu przez dźwig poruszała się razem z "elementem chwytającym skrzynię". Używałem Select and Link i niby jest dobrze ale gdy cofam suwak na klatkę 0 to skrzynia zostaje w miejscu z ostatniej klatki zamiast wrócić do pozycji wyjściowej. Proszę o pomoc.
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Musisz uzyc Link Constraint, ktory mozna wlaczac i wylaczac. Select and Link laczy Ci obiekty na stale i nie mozna tego dynamicznie zmienic w czasie animacji.
Napisano 4 Wrzesień 200915 l serwus :) dokladnie tak jak mowi Reanimator . Jest jeszcze stary sposob - z czasow gdy nie bylo tego kontrolera : robisz sobie drugiego boxa i on jest niewidoczny, a widac pierwszego. W momencie gdy ma nastapic "odczepienie", wylaczasz widocznosc temu pierwszemu (zlinkowanegmu) a wlaczasz widocznosc temu nowemu ( on sobie czeka do tej pory niewidoczny w miejscu odczepienia ). pozdrawiam i zycze powodzenai :)