Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy orientuje się ktoś jak wykonać attyke nad stropodachem bez obróbki blacharskiej - widziałem to w modernistycznych budynkach - od tamizo i KWK promes.

 

Dzieki za info :)

  • Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

skoro widziałeś to u nich, to może po prostu do nich napisz?

może będą tak mili i jak znajdą czas, to odpiszą co nieco, albo nakierują na jakieś rozwiązania.

 

a co do rozwiązywania detali, o które w sumie pytałeś też w innym wątku - polecam gazetkę DETAIL - największa skarbnica detali na świecie :P

Napisano

robisz jak zwykły stropodach, może być nawet bez attyki, ważne są spadki do środka żeby woda nie ściekała na zewnątrz po ścianie bo będziesz miał zacieki.

Napisano

Wiesz że tak się robi czy przypuszczasz?, masz może detal do takiego rozwiązania, czytałem że attyka musi być min 10 cm nad strop. i jak sobie ją pochyle w strone spadku a nie elewacji to jakim materiałem to pokryć.

Napisano

nic, izolacja to masa w płynie więc wszystko pewnie zależy od dokładności malowania, z tym że to sposób na żelbet, na styropian sam znalazłeś :)

Napisano (edytowane)

detal z dryvit jest chyba przerysowany, wystarczy 10 cm. http://www.muratorplus.pl/technika/izolacje/stropodachy_59102.html

 

ps:

W stropodachu z odwodnieniem wewnętrznym bez attyki, o spadku

3° ÷ 5°, krawędź (wysokość obróbki obrzeża) powinna być podniesiona

co najmniej 10 cm, a przy spadkach ponad 5°, co najmniej 5 cm powyżej

papy nawierzchniowej lub poziomu warstwy ochronnej ze żwiru.

Edytowane przez peter_muler

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się



×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności