Krzychu_Mac Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Witam, czy orientuje się ktoś jak wykonać attyke nad stropodachem bez obróbki blacharskiej - widziałem to w modernistycznych budynkach - od tamizo i KWK promes. Dzieki za info :)
MaGuu Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 skoro widziałeś to u nich, to może po prostu do nich napisz? może będą tak mili i jak znajdą czas, to odpiszą co nieco, albo nakierują na jakieś rozwiązania. a co do rozwiązywania detali, o które w sumie pytałeś też w innym wątku - polecam gazetkę DETAIL - największa skarbnica detali na świecie :P
kubapod1989 Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Strona 21 z tego linku : http://www.xella.pl/downloads/pol/zeszyty/ZT_Stropowe_i_dachowe_plyty_YTONG_2008.pdf Jest to rozwiązanie na systemie YTONG ale w innych systemach wygląda niemal tak samo. Mam nadzieję, że pomogłem.
Krzychu_Mac Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 mimo wszystko jest tam albo obróbka blacharska albo czapa betonowa. w projektach tamizo czy np damu aatrialnego (KWK Promes), nie widać ani czapy betonowej ani obróbki.
siwy Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 może jakieś płytki ceramiczne albo płyta betonowa jest tyle że otynkowana razem ze ścianą
Krzychu_Mac Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 (edytowane) znalazłem coś takiego ale nie wiem czy to zadziała http://www.dryvit.pl/?a=lib&b=164 Szkoda że nikt nie potrafi mi pomóc. Może nie da się tego inaczej zrobić. Edytowane 2 Wrzesień 2009 przez Krzychu_Mac
buczer Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 robisz jak zwykły stropodach, może być nawet bez attyki, ważne są spadki do środka żeby woda nie ściekała na zewnątrz po ścianie bo będziesz miał zacieki.
Krzychu_Mac Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 Wiesz że tak się robi czy przypuszczasz?, masz może detal do takiego rozwiązania, czytałem że attyka musi być min 10 cm nad strop. i jak sobie ją pochyle w strone spadku a nie elewacji to jakim materiałem to pokryć.
buczer Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 ja bym wpisał 2xpapa na lepiku ale jak chcesz bardzie pro. to umów się z konsultantem np. z deitermann
Krzychu_Mac Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 a co z tym punktem? (zaznaczone na rys)
buczer Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 nic, izolacja to masa w płynie więc wszystko pewnie zależy od dokładności malowania, z tym że to sposób na żelbet, na styropian sam znalazłeś :)
Krzychu_Mac Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 wiem tylko to co ja znalazłem jest strasznie wysokie :( - mam budynek parterowy i troche nie pasuje mi ta wysokość.
buczer Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 (edytowane) detal z dryvit jest chyba przerysowany, wystarczy 10 cm. http://www.muratorplus.pl/technika/izolacje/stropodachy_59102.html ps: W stropodachu z odwodnieniem wewnętrznym bez attyki, o spadku 3° ÷ 5°, krawędź (wysokość obróbki obrzeża) powinna być podniesiona co najmniej 10 cm, a przy spadkach ponad 5°, co najmniej 5 cm powyżej papy nawierzchniowej lub poziomu warstwy ochronnej ze żwiru. Edytowane 2 Wrzesień 2009 przez peter_muler
Rekomendowane odpowiedzi