walmord Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 Ciekawy news, studio które w ostatnich latach dawało mnóstwo ogłoszeń o prace dla animatorów i grafików komputerowych na wszystkich mozliwych serwisach cg, teraz zwalnia, i obiera kierunek odwrotny niż wszyscy inni. http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=58586
Reanimator Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 khm... strzelam, ze mowiac o animatorach maja na mysli ludzi od 3d. Tak samo jak piszac o grach niezwiazane z branza media okreslaja ludzi jako "programistow". "Programisci z firmy Y, ktorzy zrobili gre X..."
walmord Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Napisano 19 Wrzesień 2009 "pracownicy oddziału animacji komputerowej" :) a jakis rok albo dwa temu na stronie takiej jak awn.com przynajmniej połowa ogłoszeń o prace dla animatorów 3d i ogólnie pojętych 3d speców była od Laiki.
Reanimator Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 animacji komputerowej, nie animacji postaci :P coz, zycie.
walmord Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Napisano 19 Wrzesień 2009 ale ja ani razu nie wspomniałem o "animatorach postaci", miałem nadziej zwrócić uwagę na fakt że studio które zatrudniało grubo ponad 100 "animatorów komputerowych" czy jak ich zwał, obiera kierunek na techniki poklatkowe, czyli odwrotnie niż większość studiów na świecie.
Reanimator Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 jezeli robia poklatkowo, to przynajmniej czesc animatorow sie uchowala ;)
hrydek Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 Tutaj pytanie stoi jak to było finansowane. Pewnie sponsor padł. Konkurencja sie cieszy. Pojawi sie troche wyrobionych ludzi na rynku.
Rekomendowane odpowiedzi