Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Natknąłem się na sprawę, której rozwiązania znaleźć nie mogę. Uczę się używać Real Flow, ogólnie dość łatwe i fajne narzędzie, opanowałem podstawy w 2 dni. I jestem na poziomie zrobienia sobie wet mapy. Czy ktoś wie co to jest czy nie mniejsza o to, chciałem jednak wsadzić sekwencje wyrenderowanych ,tga przez RFlow, na np. kanał reflection mojego materiału. A nie mam pojęcia i znaleźć nigdzie nie mogę, jak się takie cudo robi. Pomożecie? :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 741
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mowimy o maxie?

Znajdujesz w materiale kanal reflection, klikasz na kwadraciku, wybierasz Bitmap i wybierasz sekwencje. W jednej z rolloutow jest pole Sequence.

Voila.

Napisano
  • Autor

Tak o Maxie

Chyba się gdzie nie zrozumieliśmy. Ja mam szereg plików do załadowania a nie pojedynczy plik, kiedy ładuje pierwszy z nich nie ładuje mi się cała sekwencja. Czy ja powinienem z tego najpierw zrobić jakoś coś w rodzaju animacji?

Napisano

Zrozumielismy sie bardzo dobrze.

Jezeli nie dziala zaznaczanie wielu plikow to zaznacz katalog z ta sekwencja. Na dole trzeba bedzie odhaczyc Sequence.

Wszystko jest w helpie.

Autodesk 3ds Max Help > Material Editor, Materials, and Maps > Types of Maps > 2D Maps > Select Bitmap Image File Dialog

Napisano
  • Autor

Jedyne miejsce gdzie nie zaglądnąłem :| Musze przywyknąć że tam można chyba wszystko znaleźć... Dzięki wielkie, problem rozwiązany.

Pozdrawiam!