Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

To jest moj pierwszy samochod, a dokladnie kawalek samochodu. CHciałbym wiedziec czy kieruje sie w dobrym kierunku i czy mi cos wyjdzie.

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witamy na forum, pokaż siatke bo już widze kilka błędów.

Coś napewno wyjdzie :)

Napisano

radzę zmienić temat na Pojazd 3D: Lexus LS 400, co do modelu to hmm... staraj sie nie dawac renderow z usera tylko z perspektywy bo teraz to jakos dziwnie wyglada, model jak sam widzisz jest bardzo pogiety ale pracuj dalej

ps. rowniez witam na forum

Napisano

Ja także się zgadzam z Myszkiem ale się nie przejmuj bo mój pierwszy samochód (którego nie skończyłem) wyglądał dużo gożej niż twój (nawet nie przypominał samochodu). :]

Twożąc samochód staraj się tworzyć siatke z kwadratów a nie trójkątów.

Pozdro :]

Napisano

Jak na pierwszą prackę to Ci znów najgorzej nieidzie. Lusterko w tej fazie modelingu jest zbyteczne

Napisano

zmien temat, bo zaraz moderatorzy się będą czepiać :P

a co do samochodu nie wypowiadam się - dopiero wstałem, jeszcze śpię... zzzz.....

Napisano

pokaz siatke lowpoly to ci powiemy co zmienic.

Napisano
  • Autor

daje siateczke, teraz pracuje nad swiatlami grillem i innymi duperelkami

Napisano
  • Autor

daje teraz siatle lowpoly. Blagam nie zjedzcie mnie za ostro :P

Napisano

Bardzo krzywy, popraw go. Ale najgorzej nie jest (czytaj: jak na pierwszy raz to mogło być gorzej).

Napisano

nie podoba mi się ta półka (wyżej drzwi) na której piwo można postawić ;] ... z tym elementem przypomina mi warszawę .

P.s jak na pierwszy model to utrzymuje poziom , jednak w pewnych miejscach za bardzo zagęszczasz siatkę i to Cię może zgubić.

Pozdrawiam

Napisano

pokarz ja bardziej z tylu , bo tam widzialem duzego buga :) ale wszystko sie da naprawic, za duzo trojkatow w siatce i tak jak wspomnial jusz Kryhas staraj sie nie robic trojkatow tylko czworokaty, bo to pozniej jak nalozysz na ta siatke MeshSmooth to ci babole powstana :(

Napisano

a ja poprosze o normalne kolory bo rzeczy ktore chcialem obejrzec sa ciemne

Napisano

ja widzialem model od tylu :P i nie przypomina lexusa, musisz lepiej ogladac bp, i sciagnij sobie troche referkow bo to naprawde malo mi przypomina ls 400, i popraw to zagienicie na masce. Ale czlowiek uczy sie na bledach dlatego mam nadzieje ze jak bedziesz( a slyszalem ze bedziesz) modelowal nastepny samochod to bedzie on lepszy, i nastepne przyslowie, praca czyni mistrza, i kolejne przez wytrwalosc do celu. To byla taka mala metafora ;)

Napisano

rob go powoli patrzac czy wszystkie vertexy sa tam gdzie powinny byc. zwracaj uwage na pogiete czesci i sie wygladzaj.

Napisano

co jest po tej krytyce juz ci sie odechcialo pracowac??

please insert a new renderings!! :D

Napisano
  • Autor

juz zaraz bede dawal, caly czas blem na swietach poza domem sorki