Napisano 9 Kwiecień 200420 l To jest moj pierwszy samochod, a dokladnie kawalek samochodu. CHciałbym wiedziec czy kieruje sie w dobrym kierunku i czy mi cos wyjdzie.
Napisano 9 Kwiecień 200420 l Witamy na forum, pokaż siatke bo już widze kilka błędów. Coś napewno wyjdzie :)
Napisano 9 Kwiecień 200420 l radzę zmienić temat na Pojazd 3D: Lexus LS 400, co do modelu to hmm... staraj sie nie dawac renderow z usera tylko z perspektywy bo teraz to jakos dziwnie wyglada, model jak sam widzisz jest bardzo pogiety ale pracuj dalej ps. rowniez witam na forum
Napisano 9 Kwiecień 200420 l Ja także się zgadzam z Myszkiem ale się nie przejmuj bo mój pierwszy samochód (którego nie skończyłem) wyglądał dużo gożej niż twój (nawet nie przypominał samochodu). :] Twożąc samochód staraj się tworzyć siatke z kwadratów a nie trójkątów. Pozdro :]
Napisano 10 Kwiecień 200420 l Jak na pierwszą prackę to Ci znów najgorzej nieidzie. Lusterko w tej fazie modelingu jest zbyteczne
Napisano 10 Kwiecień 200420 l zmien temat, bo zaraz moderatorzy się będą czepiać :P a co do samochodu nie wypowiadam się - dopiero wstałem, jeszcze śpię... zzzz.....
Napisano 10 Kwiecień 200420 l Autor daje siateczke, teraz pracuje nad swiatlami grillem i innymi duperelkami
Napisano 10 Kwiecień 200420 l Bardzo krzywy, popraw go. Ale najgorzej nie jest (czytaj: jak na pierwszy raz to mogło być gorzej).
Napisano 10 Kwiecień 200420 l nie podoba mi się ta półka (wyżej drzwi) na której piwo można postawić ;] ... z tym elementem przypomina mi warszawę . P.s jak na pierwszy model to utrzymuje poziom , jednak w pewnych miejscach za bardzo zagęszczasz siatkę i to Cię może zgubić. Pozdrawiam
Napisano 10 Kwiecień 200420 l pokarz ja bardziej z tylu , bo tam widzialem duzego buga :) ale wszystko sie da naprawic, za duzo trojkatow w siatce i tak jak wspomnial jusz Kryhas staraj sie nie robic trojkatow tylko czworokaty, bo to pozniej jak nalozysz na ta siatke MeshSmooth to ci babole powstana :(
Napisano 10 Kwiecień 200420 l a ja poprosze o normalne kolory bo rzeczy ktore chcialem obejrzec sa ciemne
Napisano 10 Kwiecień 200420 l ja widzialem model od tylu :P i nie przypomina lexusa, musisz lepiej ogladac bp, i sciagnij sobie troche referkow bo to naprawde malo mi przypomina ls 400, i popraw to zagienicie na masce. Ale czlowiek uczy sie na bledach dlatego mam nadzieje ze jak bedziesz( a slyszalem ze bedziesz) modelowal nastepny samochod to bedzie on lepszy, i nastepne przyslowie, praca czyni mistrza, i kolejne przez wytrwalosc do celu. To byla taka mala metafora ;)
Napisano 13 Kwiecień 200420 l rob go powoli patrzac czy wszystkie vertexy sa tam gdzie powinny byc. zwracaj uwage na pogiete czesci i sie wygladzaj.
Napisano 13 Kwiecień 200420 l co jest po tej krytyce juz ci sie odechcialo pracowac?? please insert a new renderings!! :D
Napisano 14 Kwiecień 200420 l Autor juz zaraz bede dawal, caly czas blem na swietach poza domem sorki