Napisano 7 Październik 200915 l Czesc. (ceny sa w funtach, bo jestem na studiach w anglii - tam tez bede kupowal) Szukam laptopa z dobra karta graficzna i trafilem na ten model : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en...3-3985026.html czyli Hp pavilion dv6-1299ea - artist edition. Ma on genialna karte graficzna, ktora generalnie przewyzsza o 1/3 wydajnosciinne karty w cenie 500-700£, dlatego dziwi mnie dlaczego jest taki tani? - 586£ na www.shop.co.uk - 626£ na www.SystemsAssurance.com - 659£ na www.amazon.co.uk Dla porownania - laptopy asusa w cenie 500-700£ sa duzo gorsze. Jest cos czego w nim nie dostrzegam, jakas ukryta wada? (oczywiscie zdaje sobie sprawe z okropnego designu) Konretniej - jestem grafikiem 3d, i dlatego potrzebuje mocnej karty graficznej. Nie obchodzi mnie wielkosc ekranu (bo kupuje monitor), ani slaba bateria (bo najczesciej bede dzialac na zasilaczu). I prosze, nie odpowiadajcie w stylu 'dlaczego wiec nie kupisz PC?' - po prostu potrzebuje laptopa, i tyle. Z gory dzieki za odpowiedz.
Napisano 7 Październik 200915 l moze dlatego ze ma turiona - nie wiem jak z wydajnością ale chyba to starsza konstrukcja niż core2duo -sam dawno temu miałem kupic lapa z turionem i też pamietam ze był tani. Pozatym dysk 5400 raczej niekorzystnie wpłynie na wydajność w pracy przy 3d. Ekran też słaby( no ale to nie ma dla ciebie znaczenia) 1366 x 768 to troche malo jak na "artist edition" . Ogólnie to sam mam nienajlepsze zdanie o laptopach HP(wyrywajace sie zawiasy itp.)
Napisano 7 Październik 200915 l Jeśli już siedzisz w UK, to bierz DELL'a i się nawet nie zastanawiaj, bo dostaniesz go taniej niż w Polsce a sprzęt nieporównywalnie lepszy od Pavilionów HP, które są przede wszystkim laptopami przewidzianymi do domowej rozrywki. Tutaj masz przykładową konfigurację DELL'a XPS 16 (15,6") Pozdr
Napisano 8 Październik 200915 l Paviliony z mojego doświadczenia się strasznie gzreją co prowadzi do wysypki i restartu :(
Napisano 8 Październik 200915 l Dzieki za uwage, rzeczywiscie troche wiecej poszperawszy decyduje sie na Della, co powiecie na taka konfiguracje? OPERATING SYSTEMGenuine Windows Vista® Home Premium SP1 (64 BIT) - EnglisheditPROCESSORIntel® Core™ 2 Duo P8700 (2.53GHz,3MB L2 Cache, 1066MHz)editOFFICE SOFTWAREMicrosoft® Works 9.0 / English - (Does not include Microsoft® Word)editLCDBlack Leather back cover : 15.6" (inch) Truelife 1080p Full HD WLED Edge to Edge DisplayeditMEMORY4096MB 1067MHz Dual Channel DDR3 SDRAM [2x2048]editHARD DRIVE320GB Free Fall Sensor (7200RPM) Hard DriveeditHARDWARE SUPPORT 1Yr Premium Warranty SupporteditPRIMARY BATTERYPrimary 6-cell 56 WHr Lithium Ion batteryeditOPTICAL DRIVEInternal DVD+/-RW (DVD & CD read and write) Slot Load Drive including SoftwareeditGRAPHICS CARD1GB ATI® Radeon™ HD 4670 graphics cardeditTV TUNER AND REMOTE CONTROLNo integrated TV Tuner (MLK base)editAccessoriesSECURITY SOFTWAREMcAfee® Security Centre - 15 Month Protection - EnglisheditBLUETOOTHDell Wireless 370 Bluetooth ModuleeditWIRELESS CONNECTIVITYIntel WiFi Link 5100 (802.11 a/b/g/n 1X2) 1/2 MiniCardeditServices & SoftwareACCIDENTAL DAMAGE SUPPORTNo Accidental Damage SupporteditONLINE BACKUPDataSafe Online Backup 2GB 1 yeareditAlso included with your systemGedis Bundle ReferenceN10X1602 Order InformationStudio XPS 16 Order - UK Shipping DocumentsEnglish - Documentation Studio XPS 16 DataSafeDatasafe Local 2.0 Basic Dell System Media KitStudio XPS 16 Resource DVD (Diagnostic & Drivers) Power Supply90W AC Adaptor Carrying CasesNo Carry Case Cables1 Meter Power Cord (3 Wire) - UK KeyboardInternal UK/Irish Qwerty Keyboard Standard Warranty1 Year Premium Warranty Support CameraIntegrated Camera with Facial Recognition Software LabelsWireless Label (Intel Wireless Cards) - Core 2 Duo