Napisano 9 Październik 200915 l Od razu przepraszam za 2 prawie identyczny wątek, ale tamten został zamknięty, a chcę ten model skończyć i być poże zrobić jakąś scenę. Pomóżcie coś zrobić z materiałami i renderem. i jeszcze referka (duże) http://img242.imageshack.us/img242/4200/2009audir852fsiquattroe.jpg Edytowane 10 Październik 200915 l przez kakaku
Napisano 10 Październik 200915 l Ustaw w V-rayu: 1.Antyaliasing filter: Mitchel-Netravali 2.V-ray indirect illumination:secoundary bounces daj na light cashe 3.V-ray irradance map ustaw na: very hight (zwiększ Hsph-subdivs na jakieś 120) 4.V-ray system: render region division ustaw na 64 5.Wyrenderuj powinno zniknąć to smurzenie na drugim obrazku. Nie wiem jaki masz sprzęt to co podałem to chwile mieli.pozdro
Napisano 10 Październik 200915 l bbandi niepotrzebnie, mozna prosciej, tylko pytanie czy wogole jest tu zastosowane gi
Napisano 10 Październik 200915 l plasti gi jest, jakies tam w ciemno ustawiane ,ale jest:P bbandi i noted zastosowałem się do wskazówek, z małą zmianą , V-ray irradance map ustawiłem na high, a Hsph-subdivs na 70. Nie mam pixarowskiego kompa, i jutro wyrenderuje tak jak powiedzieliście. Narazie taki up: Edit: Poprzez zasufiony komp rendering takiego obrazu trawałby u mnie jakieś 40h, wiec raczej nie zobacze jaki byłby efekt...:( Edytowane 12 Październik 200915 l przez kakaku