Telewizor28 Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Witam Mam do wykonania ujecie które przedstawia pustynię wraz z unoszącym się nad nią piaskiem jak to ma miejsce podczas niewielkiej burzy piaskowej gdzie piasek jest unoszony nad ziemią i widac jak wiruje unoszony przez wiatr. Pustynia jest to mattepaint ja musze wykonac efekt unoszącego się piasku. Nie mam doświadczenia w tego typu symulacjach więc nie wiem za pomoca jakiego plugina mozna to wykonac najlepiej i najprościej. Zastanawiam się nad urzyciem: krakatoa, fume Fx bądz particle flow. W gre wchodzi równiez RF. Proszę o sugestie. Dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 najlepiej wymodelowac sobie cos co bedzie przypominac ksztalt tej pustyni, zgaduje ze sa tam jakies gorki wtedy wstawiasz particle cloud, obiekt z powierzchnia pustyni zamieniasz na ODeflector, w particle cloud ustawiasz bardzo niski Bounce, zeby ci sie czasteczki nie odbijaly od powierzchni, dajesz wikesze tarcie..... i "wiejesz" wiatrem solidnie po kilku probach powinno dac zadowalajace efekty dzieki temu ze bedziesz miec deflector powstana fajne zawirowania w okolicach szczytow, co podniesie realizm... bez tego bedzie plasko :] wiec zaczalbym od wymodelowania chociaz zgrubnej struktury gorek i dolkow dopasowanej do zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi