Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam do wykonania ujecie które przedstawia pustynię wraz z unoszącym się nad nią piaskiem jak to ma miejsce podczas niewielkiej burzy piaskowej gdzie piasek jest unoszony nad ziemią i widac jak wiruje unoszony przez wiatr. Pustynia jest to mattepaint ja musze wykonac efekt unoszącego się piasku. Nie mam doświadczenia w tego typu symulacjach więc nie wiem za pomoca jakiego plugina mozna to wykonac najlepiej i najprościej. Zastanawiam się nad urzyciem: krakatoa, fume Fx bądz particle flow. W gre wchodzi równiez RF. Proszę o sugestie.

Dziekuje.

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 883
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

najlepiej wymodelowac sobie cos co bedzie przypominac ksztalt tej pustyni, zgaduje ze sa tam jakies gorki

wtedy wstawiasz particle cloud, obiekt z powierzchnia pustyni zamieniasz na ODeflector,

w particle cloud ustawiasz bardzo niski Bounce, zeby ci sie czasteczki nie odbijaly od powierzchni,

dajesz wikesze tarcie..... i "wiejesz" wiatrem solidnie

po kilku probach powinno dac zadowalajace efekty

dzieki temu ze bedziesz miec deflector powstana fajne zawirowania w okolicach szczytow, co

podniesie realizm... bez tego bedzie plasko :] wiec zaczalbym od wymodelowania chociaz

zgrubnej struktury gorek i dolkow dopasowanej do zdjecia