Napisano 14 Październik 200915 l Dla was na pewno to jest prosta sprawa patrząc po tym co rysujecie, ja jestem w tym początkujący. Potrzebuje narysować rurę, chodzi o to żeby była ona nie prosta bo do tego wystarczy "wyciągnąć" walec ale żeby ona szła po wcześniej narysowanej linii od punktu A do punktu B z zakrętami. Jak to zrobić?
Napisano 14 Październik 200915 l Możesz popróbować loft(w zakładce Geometry -> w okienku poniżej(wybierz compound object i tam masz loft). Z tym że do tego musisz mieć jakiś kształt który ma mieć rura np. okrąg(opcja get shape). albo narysować linie i w jej opcjach w zakładce rendering zaznaczyć dwie pierwsze opcje, pobawić się opcją radial i sides.(dla lepszego efektu możesz też zwiększyć wartość w zakładce interpolation).
Napisano 14 Październik 200915 l Ok pomogło mam jeszcze jedno pytanie jak zaokrąglić krawędzie podstawy walca tak aby były one pół okrągłe?
Napisano 14 Październik 200915 l dodaj modyfikator edit poly zaznacz edge u podstawy(te które chcesz zaokrąglić) i daj chamfer. Mam nadzieje że dobrze zrozumiałem co chcesz zrobić.