Napisano 12 Kwiecień 200420 l Tia co tu dużo mówić, ostatnio coś dręczy mnie sumienie. Qmpel kupił sobie Neonstrade :) i miał problemy z założeniem. Po dłuższej debacie spróbowaliśmy odpalić ją \"na mnie\" (moja nazwa moje hasło). Po sprawie okazało się, że ta maciora źle przepisała hasło ze strony tepsy :) . Ale mniejsza o to. Niedawno czytałem sobie regulamin tp i tam piszą, że w przypadku udostępnienia łącza osobom trzecim grozi kara ble ble ble i zastanawiam się czy takie logowanie z cudzego kompa może być tak poczytane ??
Napisano 13 Kwiecień 200420 l sprawa wyglada tak ze kazdy provider ma cos takiego w umowie, jednak w samej telekomunikacji na razie nikt tego nie bedzie sprawdzal - wiadomosc od montera TPSA uzyskana poza godzinami pracy, choc ani nikt ci tego nie potwierdzi ani nie mozesz byc pewien ze sie cos nie zmieni, faktem natomiast jest to ze w obrebie lokalu mozesz udostepniac polaczenie, dodatkowo osoba ktora chce skontrolowac sprzet (prac. TPSA) powinna sie z toba umowic na termin... wnioski wyciagnij sam :) greeets ps. chodzi mi o to ze zawsze mogles miec drugi komp w chacie ktory np sprzedales albo dales bratu, a to czy ten drugi komp sie laczyl z twojego mieszkania czy nie jest nie do sprawdzenia przez admina, i tez z doswiadczen znajomych wiem ze nie sa to asy (oczywiscie moga sie zdazyc wyjatki :) )
Napisano 13 Kwiecień 200420 l raczej nie bo logujesz sie na swoje konto... w tym przypadku chodzi raczej o udostepnianie postaci ze do jego kompa bylby podlaczony jeszcze jakis sasiad i poprzez jego kompa ciagnalby neta na lewo... albo jesli osoba posiadajaca to lacze zrobilaby w domu kawiarenke i odplatnie udostepniala to lacze wiekszej ilosci osob...
Napisano 13 Kwiecień 200420 l Autor Tnx :) Teraz trochę się uspokoiłem. Moje obawy wynikały głównie z tego że w tepsie 90% personelu to oszołomy zdolne do wszystkiego :) Swoją drogą ciekawe jakiego haka znowu wymyślą na obniżkę cen po wejściu do unii (ponoc mamy najdroższy net na świecie)