Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

poczatek mojej pracy, jak narazie jest tylko glowa, a co do reszty to zabiore sie za to pozniej, jesli bede mial czas (matura na karku). Planuje stworzyc cala postac, a ze jest to moja druga praca to bardzo prosilbym o rady (mam na mysli technike bo pomysl juz jest). Jesli mozecie to powiedzcie mi co jest nie tak z ta twarza i jak moge poprawic moje bledy. dobiero zaczynam zabawe z digital art. w sumie to blagam was o rady.

wvswu8.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Moja rada taka: Nie zaczynaj od głowy, zaczynaj od całości. Od całego obrazka, w uproszczonych formach, ale musisz planowa całą przestrzeń obrazka od samego początku. Zdecyduj jak postac będzie wyglądac, na jaki tle i inne podstawowe rzeczy. O głowę się martw przy końcu.

Napisano

EC pieknie to ujal, a tak pozatym to chcial bym przypomniec kilka podstaw:

- Zmniejszaj wrzutki, zeby latwiej mozna bylo je ogladac, ten obrazek jest zbut duzy,

- Nienaduzywaj miekkich pedzli, u ciebie juz w tej fazie zrobila sie przez to mydlina,

- Nie malujemy na bialej przestzreni, wlej sobie tam odrazu jakis podtsawowy kolor albo ktorys odcien szarosci, pamietaj ze obrazek wiele lapie z tla, a na bialym ciezko wydobyc jest refleksy bo samo tlo jest juz przeciez najjasniejszym miejscem.

- Uzywaj opcji flip od czasu do czasu, a zobaczysz jakie bledy popelniasz.

Pozdrawiam.