Napisano 28 Październik 200915 l poczatek mojej pracy, jak narazie jest tylko glowa, a co do reszty to zabiore sie za to pozniej, jesli bede mial czas (matura na karku). Planuje stworzyc cala postac, a ze jest to moja druga praca to bardzo prosilbym o rady (mam na mysli technike bo pomysl juz jest). Jesli mozecie to powiedzcie mi co jest nie tak z ta twarza i jak moge poprawic moje bledy. dobiero zaczynam zabawe z digital art. w sumie to blagam was o rady.
Napisano 28 Październik 200915 l Moja rada taka: Nie zaczynaj od głowy, zaczynaj od całości. Od całego obrazka, w uproszczonych formach, ale musisz planowa całą przestrzeń obrazka od samego początku. Zdecyduj jak postac będzie wyglądac, na jaki tle i inne podstawowe rzeczy. O głowę się martw przy końcu.
Napisano 29 Październik 200915 l EC pieknie to ujal, a tak pozatym to chcial bym przypomniec kilka podstaw: - Zmniejszaj wrzutki, zeby latwiej mozna bylo je ogladac, ten obrazek jest zbut duzy, - Nienaduzywaj miekkich pedzli, u ciebie juz w tej fazie zrobila sie przez to mydlina, - Nie malujemy na bialej przestzreni, wlej sobie tam odrazu jakis podtsawowy kolor albo ktorys odcien szarosci, pamietaj ze obrazek wiele lapie z tla, a na bialym ciezko wydobyc jest refleksy bo samo tlo jest juz przeciez najjasniejszym miejscem. - Uzywaj opcji flip od czasu do czasu, a zobaczysz jakie bledy popelniasz. Pozdrawiam.