mariusz_maciag Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Witam. Chodzi o animacje postaci - przykładowo defaultowy toon character. Potrzebuje "przyparentować" obiekt, którym ustalam położenie np. dłoni, do innego obiektu ze sceny, by np. pociągnąć postać za rękę. W drugą stronę potrafię - tzn. wyciągnać nodem "fetch " kontroler nadgarstka (/obj/toon_character1/left_arm/ctrl_IK_wrist) i do niego przyparentować inny obiekt, by podążał za nadgarstkiem. Z góry dzięki za jakieś wskazówki. pozdrawiam, Mariusz.
mariusz_maciag Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Już nieaktualne :) Znalazłem na od[forum]. Gdyby ktoś potrzebował - w zakładce Animation - Switchers, jest Custom Control Space w którym wybieramy obiekt ze sceny który ma sterować nadgarstkiem, a pod spodem mamy jeszcze suwaczek do blendowania.... :) Jak ja lubie ten program :) pozdrawiam, Mariusz.
SYmek Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Już nieaktualne :) Znalazłem na od[forum]. Gdyby ktoś potrzebował - w zakładce Animation - Switchers, jest Custom Control Space w którym wybieramy obiekt ze sceny który ma sterować nadgarstkiem, a pod spodem mamy jeszcze suwaczek do blendowania.... :) Jak ja lubie ten program :) pozdrawiam, Mariusz. Zboczeniec!
mariusz_maciag Napisano 4 Listopad 2009 Autor Napisano 4 Listopad 2009 ... różne są zboczenia... a wszystkie przyjemne :) pozdrawiam, Mariusz
Rekomendowane odpowiedzi