Skocz do zawartości

Woda c4d

Gość viptv

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej jak zrobic wode ktora reaguje na przedmioty w nej znajdujace sie

chcialbym zrobic taka wode

http://pokazywarka.pl/c4d/

robie animacje stopmotion jednak wode chcialbym zrobic w 3d.

robilem z 2 deformatorami wind, ale taka woda nie bedzie odbijac sie od przedmiotow w w niej włożonych..

test :

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)
A nie lepiej uzyc realflow plugina do c4d woda wyglada bardzo realistycznie sam uzywam do 3dsmaxa i polecam

Ja potrzebuje zrobic spokojną wodę ktora bedzie reagowac na przedmioty w niej znajdujace sie.

Tutoriale z RealFlow pokazuja zazwyczaj jakies spektakularne akcje z woda a ja potrzebuje zrobic zwykle delikatne falki.

Edytowane przez viptv
Napisano
Heheh, nie każdego stać na takiego "pluginka" jak RealFlow. :)

Zaznaczmy, że RF nie jest pluginem (i nigdy nim nie był). Dostałem już kilka zgłoszeń typu: "przekopiowałem RealFlow'a do katalogu plugins w 3DMaxie i max go nie widzi, co robić?" :)

Do spraw nie komercyjnych można użyć wersji demo, jej ograniczenie to reset symulacji co 30min (co nie przeszkadza w pracy lecz tylko drażni, symulację można dokończyć po wywołaniu "Update Time Line Cache").

Ja potrzebuje zrobic spokojną wodę ktora bedzie reagowac na przedmioty w niej znajdujace sie.

Tutoriale z RealFlow pokazuja zazwyczaj jakies spektakularne akcje z woda a ja potrzebuje zrobic zwykle delikatne falki.

Nie każdy projekt zrealizujesz w oparciu o same tutoriale. By wykonać to co potrzebujesz, rzeczywiście nie wiele trzeba, wystarczy przeczytać user guide'a i poświęcić kilka godzin nad programem.

Podstawy z realwave'a mogą wystarczyć

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności