Gość viptv Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 hej jak zrobic wode ktora reaguje na przedmioty w nej znajdujace sie chcialbym zrobic taka wode http://pokazywarka.pl/c4d/ robie animacje stopmotion jednak wode chcialbym zrobic w 3d. robilem z 2 deformatorami wind, ale taka woda nie bedzie odbijac sie od przedmiotow w w niej włożonych.. test :
sebx Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 A nie lepiej uzyc realflow plugina do c4d woda wyglada bardzo realistycznie sam uzywam do 3dsmaxa i polecam
Likki Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 Heheh, nie każdego stać na takiego "pluginka" jak RealFlow. :)
Gość viptv Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 (edytowane) A nie lepiej uzyc realflow plugina do c4d woda wyglada bardzo realistycznie sam uzywam do 3dsmaxa i polecam Ja potrzebuje zrobic spokojną wodę ktora bedzie reagowac na przedmioty w niej znajdujace sie. Tutoriale z RealFlow pokazuja zazwyczaj jakies spektakularne akcje z woda a ja potrzebuje zrobic zwykle delikatne falki. Edytowane 3 Listopad 2009 przez viptv
tmdag Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Heheh, nie każdego stać na takiego "pluginka" jak RealFlow. :) Zaznaczmy, że RF nie jest pluginem (i nigdy nim nie był). Dostałem już kilka zgłoszeń typu: "przekopiowałem RealFlow'a do katalogu plugins w 3DMaxie i max go nie widzi, co robić?" :) Do spraw nie komercyjnych można użyć wersji demo, jej ograniczenie to reset symulacji co 30min (co nie przeszkadza w pracy lecz tylko drażni, symulację można dokończyć po wywołaniu "Update Time Line Cache"). Ja potrzebuje zrobic spokojną wodę ktora bedzie reagowac na przedmioty w niej znajdujace sie. Tutoriale z RealFlow pokazuja zazwyczaj jakies spektakularne akcje z woda a ja potrzebuje zrobic zwykle delikatne falki. Nie każdy projekt zrealizujesz w oparciu o same tutoriale. By wykonać to co potrzebujesz, rzeczywiście nie wiele trzeba, wystarczy przeczytać user guide'a i poświęcić kilka godzin nad programem. Podstawy z realwave'a mogą wystarczyć
Rekomendowane odpowiedzi