Skocz do zawartości

Obiekt 3D: Dom jednorodzinny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Salivan
Napisano

Witam, na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli napisałem temat w złym dziale. Moje znajomość z programem 3d max studio jest raczej krótka. Konkretnie około tygodnia. Wcześniej raczej zajmowałem się AutoCAD-em ale chciałem spróbować czegoś nowego. Poniżej możecie zobaczyć efekt jaki mi wyszedł.

(proszę o wyrozumiałość) Mam kilka pytań odnośnie 3d max studio. Na początek chciałbym zapytać co polecacie aby trochę podszkolić swoje umiejętności. Szukać tutoriali s sieci, może kupić książkę lub kurs video? Jeżeli tak to co dokładnie. Druga sprawa to czy jeżeli chciałbym projektować głównie budynki to czy lepiej jest to robić w Cadzie i ewentualnie renderować w 3d maxie czy może lepiej wszystko od podstaw w 3d max studio (widziałem prace w innych działach i naprawdę zapierają dech w piersiach). Z góry dziękuje za poświecenie chwili czasu na czytanie moich wypocin. Pozdrawiam

Ps. dodam tylko ze budynek jest zrobiony w AutoCAD i "oteksturowany" w maxie

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

sam jako początkujący samouk podpowiem, że jak dla mnie stosunkowo drogie książki są zbędne bo jest masa dobrych materiałów w necie i naprawdę warto (nie mówiąc już o konieczności) przerobić te dot. podstaw :) o pracy nie będę się wypowiadał bo sam się uczę i moja krytyka byłaby nie na miejscu :) polecam tutki i dużo dużo dużo ćwiczeń :) i nie zrażaj się wypowiedziami na forum :) musi 'trzymać poziom' czyli krytyka obowiązkowa :) pozdrawiam

Napisano

Nie jest, aż tak zle. Textury trawki trochę porozciągane itp itd ,ale wiadomo oco chodzi ;)Na pocieszenie powiem, że widziałem ostatnio katalog z projektami domków do kupienia na identycznym poziomie jak twoja praca.