Napisano 3 Listopad 200915 l Witam, na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli napisałem temat w złym dziale. Moje znajomość z programem 3d max studio jest raczej krótka. Konkretnie około tygodnia. Wcześniej raczej zajmowałem się AutoCAD-em ale chciałem spróbować czegoś nowego. Poniżej możecie zobaczyć efekt jaki mi wyszedł. (proszę o wyrozumiałość) Mam kilka pytań odnośnie 3d max studio. Na początek chciałbym zapytać co polecacie aby trochę podszkolić swoje umiejętności. Szukać tutoriali s sieci, może kupić książkę lub kurs video? Jeżeli tak to co dokładnie. Druga sprawa to czy jeżeli chciałbym projektować głównie budynki to czy lepiej jest to robić w Cadzie i ewentualnie renderować w 3d maxie czy może lepiej wszystko od podstaw w 3d max studio (widziałem prace w innych działach i naprawdę zapierają dech w piersiach). Z góry dziękuje za poświecenie chwili czasu na czytanie moich wypocin. Pozdrawiam Ps. dodam tylko ze budynek jest zrobiony w AutoCAD i "oteksturowany" w maxie
Napisano 3 Listopad 200915 l sam jako początkujący samouk podpowiem, że jak dla mnie stosunkowo drogie książki są zbędne bo jest masa dobrych materiałów w necie i naprawdę warto (nie mówiąc już o konieczności) przerobić te dot. podstaw :) o pracy nie będę się wypowiadał bo sam się uczę i moja krytyka byłaby nie na miejscu :) polecam tutki i dużo dużo dużo ćwiczeń :) i nie zrażaj się wypowiedziami na forum :) musi 'trzymać poziom' czyli krytyka obowiązkowa :) pozdrawiam
Napisano 4 Listopad 200915 l Nie jest, aż tak zle. Textury trawki trochę porozciągane itp itd ,ale wiadomo oco chodzi ;)Na pocieszenie powiem, że widziałem ostatnio katalog z projektami domków do kupienia na identycznym poziomie jak twoja praca.