Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cze

Zrobiłem sobie prstą scenę przedstawiającą część starego wzmacniacza z podłączonymi wtyczkami... zastanawiam się teraz jak to można bardziej urealnić :-) Za sugestie z dóry dzieki :-)

Na załączonym renderze włączone jest GI, photons, a całość oświetlona jest HDRI i dwoma omni :-)

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Qrczak, ale mi się po sylwestrze literki plączą :-))

Napisano

Zmień materiał kabli (powinien być bardziej matowy) i dodaj na nich jakieś napisy.

Napisano

Na podłożu jest bump - i to nawet dość spory - 50, czy 60 :-))) Ma ktoś jakiś pomysł, zdjęcie tego typu, żeby mozna było ściągnąć tekst z kabli, ew. przyjrzeć się bliżej???

Co do tekstury podłoża - nie mogę zwiększyć powtarzalności, bo te kabelki zrobią się nagle wielkie jak Nil ;-)

Napisano

wydawalo mi sie ze te wyczki sa zbyt blyszczace wiec dodalem noisa ale chyba przesadzilem :) w kazdym razie kable macie matowe. to tyle co mi sie udalo zrobic w photoshopie. nie jestem przekonany czy to wyglada bardziej realnie czy nie. Chcialem jeszcze pobawic sie w balansie kolorow dodajac troche zoltego zeby wygladalo jak przy zarowce ale poniewaz nie bylem przekonany co do efektow - zrezygnowalem.

teraz macie jakies tam wyobrazenie o tym jak to moze wygladac z matowymi kablami, jesli noise na wtyczkach bardzo przeszkadza to napiszcie: od razu go wyrzuce zeby nie psul estetyki forum ;)

PS w photoshopie jestem poczatkujacy :)

Napisano

Dodaj glebie ostrosci (Depth of Field) - zasymuluj cos w rodzaju zdjecia makro.

Napisano

EOT

Nie moge otworzyc tej scenki od jakiegos jush czasu - kopany WinXP!!!!