lukasz3d Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Witam Prosze pomozcie mi!!:):)mam staly problem dotyczacy odbicia w szybie-renderuje domek ,tlo mam na sferze. Chcialbym aby w szybie fajnie odbily sie chmury i niebo tymczasem odbija mi tylko trawnik przed domem.Wstawialem mape nieba na box i ustawilem przed szybami ustawiajac by bylo to niewidoczne dla kamery....i dalej nic-Nie odbija.Jak to zrobic by bylo git??? dzieki z gory pzdr
sebx Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Przyczyn moze byc wiele np zle ustawiony material szyby , a moze pod zlym kontem ustawiles kamerke i szyba widzi tylko odbicie trawnika? Pokaz jak to wyglada ,wtedy lepiej bedzie ocenic sprawe.
lukasz3d Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 no a jakis inny ssposob niz ten z boxem. P.S co do kata padania?Testowo ustawilem te plaszczyzne z niebem metr od okna i nic -jaki z ciekowsci dajecie reflect dla takich szyb
lukasz3d Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 ogarniam hdri ale chcialem to inaczej zrobic
sebx Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Najlepiej byloby jak Bys pokazal jak to wyglada.stworz plana-> dodaj modyfikator bend->360 stopni i ustaw wkolo scenli w swietle ustaw exclude zeby swiatlo pominelo tego plana i naluz teksture
lukasz3d Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 dokladnie tak robilem-jedyna roznica nie uzywalem benda tylko na wycinku walca to dalem
sebx Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Wpisz sobie w Google jak dodac naturalne odicie w szybie Tam jest cos o odbiciach
PICsell Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 No i pokaż jak wygląda kadr. Jak masz widok z lotu ptaka to za chiny nie zobaczysz w szybie nieba.
Rekomendowane odpowiedzi