Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Prosze pomozcie mi!!:):)mam staly problem dotyczacy odbicia w szybie-renderuje domek ,tlo mam na sferze. Chcialbym aby w szybie fajnie odbily sie chmury i niebo tymczasem odbija mi tylko trawnik przed domem.Wstawialem mape nieba na box i ustawilem przed szybami ustawiajac by bylo to niewidoczne dla kamery....i dalej nic-Nie odbija.Jak to zrobic by bylo git???

dzieki z gory

pzdr

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przyczyn moze byc wiele np zle ustawiony material szyby , a moze pod zlym kontem ustawiles kamerke i szyba widzi tylko odbicie trawnika? Pokaz jak to wyglada ,wtedy lepiej bedzie ocenic sprawe.

Napisano
  • Autor

no a jakis inny ssposob niz ten z boxem.

P.S co do kata padania?Testowo ustawilem te plaszczyzne z niebem metr od okna i nic -jaki z ciekowsci dajecie reflect dla takich szyb

Napisano

Najlepiej byloby jak Bys pokazal jak to wyglada.stworz plana-> dodaj modyfikator bend->360 stopni i ustaw wkolo scenli w swietle ustaw exclude zeby swiatlo pominelo tego plana i naluz teksture

Napisano
  • Autor

dokladnie tak robilem-jedyna roznica nie uzywalem benda tylko na wycinku walca to dalem

Napisano

Wpisz sobie w

Google jak dodac naturalne odicie w szybie

Tam jest cos o odbiciach

Napisano

No i pokaż jak wygląda kadr. Jak masz widok z lotu ptaka to za chiny nie zobaczysz w szybie nieba.