artursadlos Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Mam pomysł na kolejny, być może przydatny temat. Pytania i odpowiedzi o warsztat. Czyli jeśli masz pytanie jak się coś maluje, czym, w jakim programie, jakim pędzlem itp. to zamieść je tutaj. A z kolei osoba która zna odpowiedź, możne pomóc i ma czas, coś odpisze. Co Wy na to?
CzAk1 Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Myślę, że niekiepski pomysł. CzAsem pojawiają się takie zapytania, jak to namalować, czy jak coś tam. Zastanawiam sie jednak nad jedną kwestią, mianowicie co w przypadku bardziej rozbbudowanych pytać. Jak ktoś wpadnie i zapyta jak malować akwarelą...temat rzeka. Pomysł dobry w przypadku drobnych spraw.
artursadlos Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 Myślę że na głupie pytania nie będzie odpowiedzi, a na zbyt szerokie... mozna wytłumaczyć że zbyt szerokie. Niezobowiązujący to temat.
Varmer Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 (edytowane) yyy identyczny temat już zaistniał był... http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=60231 problem chyba w tym że kompetentnych odpowiedzi udzielić mogę raczej zawodnicy z wyższej półki, a tu wchodzi w grę czas i chęci... no ale może przeniesienie z działu "warsztat 2d" gdzie pewnie niewiele osób zagląda (bo po co jak wszystko umią) poprawiło by frekwencje. tak sobie myślę że nie zawsze trzeba się rozpisywać, bo przecież internet duży i wszystko jest, ale nie zawsze tak łatwo to znaleźć, więc może podrzucenie jakimś ciekawym przykładem, linkiem do tutoriala, albo miejsca gdzie ktoś już się na dany temat rozpisał w takim czy innym języku też nie jest najgorszym pomysłem... i tak przy okazji mnie zawsze przerażały tekstury, jakieś informacje przewijały się po teczkach, texture brush, dual, stamp tool ale gdyby jeszcze gdzieś się dało podejrzeć workflow, przełknąć bardziej skondensowaną wiedzę to bym nie pogardził pozdrawiam Edytowane 10 Listopad 2009 przez Varmer
Rekomendowane odpowiedzi