Qjon Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Witam. Gdy tworzyłem plane w maxie 8 to zawsze był jednostronny, to znaczy z drugiej strony nie miał face'a. Kiedy teraz próbuje sie przerzucić na 2009 to przy tworzeniu plane automatycznie dodaje powierzchnie z drugiej strony, i ni jak nie wiem jak ją usunąć, gdyż zaznacza się obustronna powierzchnia. To samo dzieje sie kiedy usunę 5 ścian z boxa. Czy da sie to jakoś wyłączyć? Przez to nie moge collapsować ani chamferować.
claude Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 w maxie nie ma czegoś takiego jak dwustronna powierzchnia, co najwyżej jest dwustronny materiał, który się renderuje z dwóch stron jeśli face się pokrywa to zaznaczw edit poly, ignor back faceing wtedy ci zaznaczy tylko jeden face powodzenia
Qjon Napisano 11 Listopad 2009 Autor Napisano 11 Listopad 2009 aj, juz znalazlem blad. zmylila mnie tylnia powierzchnie, gdzie w 09 jest pokazywana jako czarna a w 8 byla przezroczysta. dodatkowo zle obrocilem i nie tą stroną próbowałem je zespolic.
Temporal Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 odpowiedz na problem: backface culling (w czesniejszych wersjach maxa tez to bylo tylko defultowo bylo inaczej nastawione)
Rekomendowane odpowiedzi