bbandi Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Witam. Mam problem z mapowaniem a mianowicie zrobiłem sobie prostokątną mapke z barwami i teraz nanoszę ją na element, ale mi taka linie pokazuje na środku i obojetnie czy obracam textura to ona pozostaje zna ktoś jakiś sposób jak to zmapować porządnie?. Tutaj opis problemu: http://img4.imageshack.us/img4/6122/71215189.jpg
sebx Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Linia ktora jest wskazana to zakonczenie tekstury ,rozciągnij troszke teksture a linia pewnie zniknie
bbandi Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 (edytowane) Sebx niestety nie zniknie już mi tu Kliment napisał że uvr-a trza użyć siatke rozłożyć do pliku, następnie photoszop. Ale tutka muszę poszukać co i jak dokładnie. OOOOOOO znalazłem takie cudo fajnie opisane trza bedzie dokładnie prześledzić może się komus przyda jeszcze: http://waylon-art.com/uvw_tutorial/uvwtut_01.html Edytowane 22 Listopad 2009 przez bbandi
delf77 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 jesli mapujesz cylindrem to proponuje dobrze zrobic mape - tak zeby 2 naprzeciwlegle boki pasowaly do siebie jak zlaczysz je po skopiowaniu ( czyli lewy do prawego i odwrotnie ) .. teraz pewnie nie pasuja wiec jest ta krawedz ale mimo to brzydkie mapowanie jest na przedniej czesci "cylindra" wiec uvmmap to zla metoda
bbandi Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 Delf77 właściwie możliwe spróbuję spasować mape, bo zrobiłem w ps-ie te plamy po krawędziach i dlatego pewnie się krzyżują po zawinięciu, teraz zostawię drobną przerwe i możliwe że sie pokryje. P.S przednia część cylindra będzie pominięta bo tam czub śmigła wchodzi i będzie niewidoczne, dodatkowo kolor bedzie całości taki błękitny tylko na połowe naniosę mape z kamuflarzem.
Rekomendowane odpowiedzi