Gość miku.21 Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 (roZdzielczości**!!) Witam. Pewnie mam dość trywialny problem. No ale cóż - każdy kiedyś zaczynał. Z góry dziękuję za pomoc! Chodzi mi mianowicie o rendering w 3ds. Może zaczynam od złej strony - ale chce widzieć co do tej pory stworzyłem. Cały rendering przebiega bez problemu jednak gdy ustawię opcje na HDTV przy panoramicznym obrazie niestety nie ma poprawy - mimo że renderuje dłużej. A ustawiłem zwykły plane, box i ruchome światło punktowe plus radiosity. Byłbym bardzo wdzięczny za pokierowanie mnie (bądź w programie, bądź na forum ;) ) jak rozwiązać mój problem. Dziękuję i pozdrawiam! Mikołaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Ale co chcesz poprawić? Rozdzielczość finalnego pliku zmieniłeś i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 To kwestia myszki - użyj scroll'a żeby zoomować wygenerowany obraz i poczujesz różnice :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 pewnie chodzi o antyaliasing :D nie wiem, my tu zakladamy kaste prorokow, ktorzy beda sie domyslac o co chodzi pytajacym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość miku.21 Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 no już staram się wyjaśnić. po prostu chciałbym uzyskać jak najlepszą rozdzielczosc wyrenderowanego pliku .avi tak jak pisalem mam plane, box i swiatlo ruchome. Ustawiłem cienie i renderuje z widoku perspective. nic wiecej nie ustawialem. niewidze różnicy pomiedzy wyrenderowaniem z uzyciem ustawien dla output size: PAL a HDTV. no i zawsze obraz .avi jest w formacie 4:3 mimo ze ustawialem 16:9 ;/ nie wiem w czym problem a tym bardziej jak to rozwiazac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 F10 - pojawia ci się okno w którym wciskasz "render". Zobacz czy nie masz wciśniętej kłódki obok "render". Wstaw sobie tez jakąś kamerkę z której będziesz renderował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 a tak na marginesie to animacje lepiej sobie wyrenderować do klatek a puźniej składać konkretnym narzędziem + ewentualna postprodukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi