Napisano 26 Listopad 200915 l Witam, postanowiłem wreszcie zakupić pierwszy tablet, przeznaczenie i ograniczenia finansowe spowodowały, że wybór padł na Bamboo A6. Z tego co widzę to są jakieś 2 wersje, starsza - z guzikami na górze i nowsza - z guzikami z boku i z jakimś czerwonym uchwytem na PENa po drugiej stronie.. Ma też chyba 2x więcej poziomów nacisku piórka. Czy ktoś korzysta z tego nowszego modelu(czarny, nie FUN biały)? Jak się sprawuje? :)
Napisano 10 Grudzień 200915 l witam. rowniez chce kupic tablet swoj pierwszy z reszta. z tych juz nie tanszych w sumie to wlasnie moja uwage przykul ten bambo a6 pen & touch. to jest chyba najnowsza wersja tego tabletu. http://allegro.pl/item834013159_tablet_wacom_bamboo_pen_touch_a6_usb_wawa.html chcialbym kupic tablet za ~350 zlotych a chyba na ten sam polujesz byku. wlasnie ten zdaje sie co ja chce kupic to on ma wielodotyk a ta starsza wersja tego chyba nie ma. prosilbym kogos kto sie zna badz uzywa tego tabletu zeby opisal jak sie sprawuje i w ogole. pozdrawiam. edit. znalazlem recenzje jakby ktos tez sie szykowal: http://www.playr.pl/2009/10/tablet-bamboo-pen-touch-recenzja/ zapowiada sie fajnie jak dla mnie ;) ale czekam na opinie userow ;) Edytowane 10 Grudzień 200915 l przez heaven
Napisano 11 Grudzień 200915 l Korzystając z wątku chciałbym poprosić o jakieś opinie, czy róznica poziomów nacisku 512/1024 jest warta różnicy w cenie 139zł pomiędzy wersjami Bamboo Pen i Bamboo Fun Pen & Touch (gdyż chciałbym również ArtRage, którego w wersji P&T bez Fun nie ma), jeżeli funkcja dotyku i dodatkowe 4 klawisze mnie nie interesują.
Napisano 27 Grudzień 200915 l Tez mialem problem między pen a pen & touch, ale zawitałem tu: http://omnishop.eu/pl/show/wacom_tablet_graficzny_bamboo_pen-touch,36195 I moje wątpliwości między 512 a 1024 radykalnie zmalały :)
Napisano 31 Grudzień 200915 l Jeśli dobrze widzę to od rozpoznawania nacisku jest pen, wiec skoro pen & touch kosztuje jakies 20euro(100zl) wiecej a ma ten caly multidotyk, 4przyciski i lepszego pena ktory jest 2razy czulszy i majacego gumke (a kosztujacego jakies 30-40euro odzielnie) a traci sie tylko artrage to co wychodzi bardziej oplacalnie? ;) /Pytanie na boku, do czego sluzy ten obszar miedzy obudowa a narysowanym kwadratem? Jakies obszary do przypisywania jakis skrotów? Edytowane 31 Grudzień 200915 l przez ASY2002
Napisano 31 Grudzień 200915 l Mam pytanie do ludzi, którzy zajmują się digital paintingiem. Czy A6 nie jest za małe? Zastanawiam się nad Bamboo Pen & Touch, ale nie wiem jak sprawuje się w praktyce to A6... Z góry dzięki za pomoc.
Napisano 31 Grudzień 200915 l To może i ja się krótko wypowiem, ponieważ dziś kurier dostarczył mi wacoma bamboo pen a6, (wcześniej pracowałem na pentagramie xl) pierwsze odczucie było bardzo milutkie ładnie zapakowany i prosto. plusy z użytkowania przezemnie- - pracuje na dwóch monitorach, program od tabla ładnie je połączył i odwzorował na tablecie, można również zmieniać ustawienia tego np. tablet obłsuguje tylko 1 monitor. - piórko ładnie chodzi czułe i lekkie!! mi to odpowiada - no i stylowo wygląda, mnie się podoba Co do minusów bo i takie się znalazły to: - pierwsza próba w psie wypadla różnorako, ponieważ gdy piórkiem dotknę tabletu na dłużej niż 2 sek bez ruchu, wyskakuje wybór predefinowanych pędzli:( jak dla mnie to lekki kwasik choć nie wiem czym to jest podyktowane to obstawiam 3 sprawców 1- jakaś idiotyczna funkcja w win7 2- funkcja w psie której za groma niemoge znaleźć 3- funkcja w tablecie:eek: jak narazie zaradziłem temu w ustawieniach tabletu zmieniając opcje z piórka na mysz czego plusem jest brak tej idiotycznej(w moim mniemaniu) opcji a minusem po zmianie na mysz w ustawieniach tablet nie odwzorowuje całego monitora tylko jego częśc i kilka razy zbrakło mi tabletu, trochę to irytujące, ale z faktu że testuje go dopiero 2 godziny narazie jestem przychylny. ps. również mogę się wypowiedzieć na temat bamboo touch:eek: ponieważ zamawiając w sklepie komputerowym wacoma bamboo PEN & touch, Pan znawca ze sklepu zamówił mi wacoma TOUCH, no i genialnie. ja ucieszony z zakupu wale po przesyłkę w środę przed wigilią dostaję pakę sprawdza a tam?? łoł shit a gdzie piórko?? no i zdechło na święta bez tabletu, jedynie zrobiłem sobie z kompa drugiego laptopa co mnie trochę wku***ło no ale, podotykałem, pomacałem i się znów wk****łem działa to jak dla mnie to nijak!! dlatego odrazu go po świętach zwróciłem i tego samego dnia zakupiłem w inny sklepie wacoma bamboo pen. No to tyle jak ktoś chce cos więcej wiedzieć o tym tabletku to piszcie. pozdrówka pss. jeśli chodzi o tą durną opcję touch and hold to windows 7 miał tak zaadaptowane jako prawy klik, po wyłączeniu tego czego działa wyśmienicie ;D Edytowane 31 Grudzień 200915 l przez vivaldi
Napisano 31 Grudzień 200915 l Pogrzeb w panelu sterowania, na Viście jest to w pióro i urządzenia wejściowe, min. można wyłączyć by trzymanie dłużej przyciśniętego piórka zostało odebrane jako prawy przycisk myszy.. Pochwalę się że po aktualizacji sterowników tabletu vista przestała traktować tablet jako tablet, i ostatecznie działa normalnie tylko na koncie admina, ale bez udogodnień typu gesty ;) Edit: Przed chwilą testowałem pen & toucha, i jego piórko na normalnym bammbo pen.. Co ciekawego zauważyłem? Program wykrywa jakiego bamboo mamy podłączonego i blokuje niektóre funkcje w wypadku B.Pen, czyli z tego co widzę "menu podręczne" )klikasz przycisk na penie i wyskakuje okienko szybkiej zmiany funkcji pena, uruchomienia programu itp), szybkość reakcji (Szybkość dwukliku itp.) a co najciekawsze, także używanie gumki :D Funkcja dotyku jakoś nie za bardzo chciała działać, a różnic w piękności lini nie wyłapałem - może to moja ciężka ręka i niewprawne oko, bądź cieniutki papierek którego nie ściągałem z P&T I mała reklama - Na Pclabie pojawiła się recka Bamboo P&T i FUN Edytowane 1 Styczeń 201015 l przez ASY2002
Napisano 22 Styczeń 201015 l Witam, Właśnie nabyłem Pen & Touch.. Wszystko super.. no może nie wszystko mam małe problemy. Otóż gdy maluje krótkie linie obok siebie to one łączą się.. Coś takiego: Wie ktoś o co c'mon?
Napisano 22 Styczeń 201015 l Może myszka bezprzewodowa zakłóca? Miałem kiedyś taki problem z Mx1000 i jakimś tabletm pentagrama.
Napisano 22 Styczeń 201015 l Myszka przewodowa Logitech M500 i wątpię by ona coś zakłócała.. Może coś od win7? edit// Jakby ktoś miał taki sam problem co ja, to polecam zainstalować stery ze strony wacoma. Wszystko działa jak należy. Uf :) pozdrawiam Edytowane 28 Styczeń 201015 l przez BiX