Napisano 26 Listopad 200915 l Witam Mam problem. Kiedy do figury geometrycznej stworzonej za pomocą linii dodam modyfikator Bevel, to po wyrenderowaniu grafiki widać tylko ramkę - czyli tak jakby pogrubione to co stworzyłem za pomocą linii. Wiem, że jakoś można pozbyć się tego efektu ale nie wiem jak :( Wygląda to tak jakbym patrzył na obiekt Plane - z jednej strony go widać a z drugiej nie. W załączniku jest screen z omawianym problemem. Proszę o pomoc
Napisano 26 Listopad 200915 l Można też dodać modyfikator shell ( będziesz miał wtedy nadaną grubość obiektu)
Napisano 26 Listopad 200915 l na opcję 2-sided nie ma reakcji a modyfikator shell nie działa tak jakbym chciał ponieważ chciałbym aby efekt był taki jak zwykle ma miejsce przy użyciu modyfikatora Bevel - i co lepsze wszystkie elementy robiłem w ten sposób i modyfikator działał poprawnie a w tym przypadku dzieje się zupełnie inaczej. Próbowałem nawet zrobić element od nowa i niestety efekt ciągle jest ten sam - czyli nie taki jakiego oczekuję :(
Napisano 26 Listopad 200915 l Wartość outline masz pewnie niepoprawną. Spróbuj zaznaczyć Keep lines from crossing. Pobaw się tymi wartościami. Edit: Jak nie podziała to napisz co chcesz dokładnie zrobić bo na tym screenie nic nie widać. Edytowane 26 Listopad 200915 l przez PICsell
Napisano 27 Listopad 200915 l Już wiem! Moja wina. Tworząc figurę za pomocą linii, przez przypadek zrobiłem małą pętelkę, której praktycznie nie było widać (linia przecinała się), a wtedy faktycznie modyfikator Bevel wariuje i program renderuje głupoty.