Napisano 26 Listopad 200915 l Witam Czy jest możliwość otworzenia albo zaimportowania modelu z max 2010 do 2009 z wszystkimi jego ustawianiami. Szukalem ale nic konkretnego nie znalazłem. Był bym wdzieczny za szybką odpowiedź.
Napisano 26 Listopad 200915 l Autor Szukałem i dalej szukam. Wypróbowałem kilka sposobów ale np jak miałem element i w modify: mirror, meshSmooth to po zaimportowaniu w 2009 nie było później tych ustawień.
Napisano 26 Listopad 200915 l Chyba jednak nie szukales, bo co chwila na forum pojawia sie podobne pytanie. Max nie jest wstecznie kompatybilny. Jedyny sposob to exportowanie do formatow w rodzaju .obj, .3ds albo .fbx.
Napisano 26 Listopad 200915 l Autor I tak właśnie eksportowałem ale to mnie nie satysfakcjonowało. Ponieważ jak mam model który składa się z dużej ilości elementów to muszę każdemu z osobna przypisywać np symetry itp
Napisano 27 Listopad 200915 l ale co mam ci jeszcze napisac? Autodesk wprowadzil ograniczenie ze nie mozesz otworzyc projektu w starszym maxie. Kropka.