mateoboss Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Witam. Mam problem z którym nie potrafię sobie poradzić. W 3ds max 8, gdy włączam opcję przyciągania, kursor jest przyciągany do tych najmniejszych lini. Gdy oddalam ekran, przyciąganie ciągle działa na najmniejsze linie, i gdy chcę stworzyć obiekt o parametrach 1000, to snap praktycznie nie działa! W dodatku, przy zbytnim oddaleniu, komputer nie wyrabia z obliczeniem pozycji lini i program się wiesza. W 3ds max 7 nigdy nie miałem takiego problemu, gdyż tam przyciąganie było do lini głównych. Dodam także, że kombinowałem ze snap 2, 2.5 i 3, ale jakoś nie działa. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Kliknij prawym w którąś z ikonek snapa i tam w menu masz opcje snapowania. Pozaznaczaj co si pasuje i gotowe. Tak samo masz tam opcje grida - obczaj to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoboss Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 Kombinowałem z opcją customize -> grid and snap settings. ustwiałem tak samo jak w 3ds max 7, przy włączonej opcji snap 3. Ale nic się nie zmieniło. Ciągle przyciąga do najmniejszych punktów. Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi