KeNet1 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Witam, mam o to taki problem chcial bym nalozyc na obiekt texture z przezroczystoscia a dokladnie logo tylko nie wiem jak nalozyc dwa materialy na jeden obiekt ?? chodzi mi o cos takiego logo ipod na tylnej spince Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Zastosuj mateiał blend z maska (przezroczystość). W jeden slot wrzucasz logo w drugi tło dla loga i w kanał maski dajesz alpha (przygotujesz dla loga w np. ps). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KeNet1 Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 dzala, ale teraz jak to przeskalowac adam_m ? chcial bym teraz to pomniejszyc i nie wiem jak ?? coordinates pomiejszcza tylko maske Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 ustaw kanal 1wszego materialu na 1 a nastepny na na przyklad:)...2 zmapooj sobie pierwszy material ,a potem dodaj nastepna uvwmapke tylko z kanalem 2 i skalujesz material co jest na kanale 2 (ale kanał:) hehe i wsio ,cala filozofia :) powodzenia najlepiej w blendzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KeNet1 Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Nie wiem gdzie mam ustawic kanal pierwszego materialu a tym bardziej jak zmapowac ?? a jak dodam uvwmap i bede chcial manipulowac siatka to pojawi mi 6 log a ja chce jedno mic i np male, dalej nie wiem jak to zrobic to pewnie jest proste ale nie wiem gdzie kliknac mam zrobione tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi