Piotreq91 Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 Witam mój problem polega na tym, że cloth nie chce działać z modelem do którego przypisany jest szkielet(model ma być obiektem kolizyjnym). Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić?? Może trzeba zrobić ubranie przed rozpoczęciem animacji?? Z góry dzięki:)
mateusz9206 Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Wybaczcie Panowie odgrzebywanie tematu, ale na dobrą sprawę problem ten sam to nie opłaca się zakładać nowego tematu. Problem z clothem jest taki. Po wybraniu przycisku simulate, po ustawieniu przykładowo 'start frame -3, end frame 0], już podczas symulacji przy frame -2 obiekt znika. Mam go na liście, mogę go przesuwać, ale jest niewidoczny. Po użyciu erase simulation obiekt znowu się pojawia. Gdzie mam błąd, nie mam żadnego podsumowania że "simulation completed", albo że "simulation failure", więc nie mam pojęcia czy to w ogóle się udało czy nie. Które ustawienia mogą być "winne", gdzie mam szukać, czego sprawdzać? Przy okazji, jestem tutaj nowy (hi newbie) i byłbym wdzięczny gdyby ktoś wytłumaczył mi różnice między tymi wszystkimi obiektami typu spline, mesh, poly czy path. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi