Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam następujący problem/ przypadek:

Gdy chciałbym zwiększyć rozdzielczość mojego modelu poprzez naciśnięcie CTRL+D, nic się nie dzieje... czasami moge zwiększyć rozdzielczość aż 8 krotnie, a czasami wogóle.

Czasami edytując dany model, przechodzę na inną część tak jakby i nie mogę wrócić do edycji tego pierwszego.. (przepraszam, że tak niejasno to wyjaśniłem, ale dopiero zacząłem przygodę z Zbrushem)

Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć?

Pozdrawiam, z góry dzięki za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Napisano

Tez raczej zaczalem przygode z ZBrush'em i nie do konca zrozumialem o co chodzi. Postaram sie napisac co wiem :P

ZBrush ma 2 tryby. w 1-szym rysujesz caly obiekt wybranym tool'em w Toolbox. Jesli chcesz go edytowac wciskasz T albo wybierasz Edit. Przechodzi do trybu Edit. Jezeli tool ktory wybrales jest sparametryzowany to nie pracujesz jeszcze na rzeczywistych poligonach mimo ze jestes w trybie Edit. Muszisz kliknac na opcje w oknie toolbox ktora tworzy rzeczywiste poligony (chyba make polygones albo jakos tak). Dopiero teraz pracujesz na rzeczywistej siatce.

Jesli z jakiegos powodu wyjdziesz z trybu edycji, bedziesz znow rysowal obiekty. Prawdobodobnie aktualnym toolem bedzie twoj nowo tworzony obiekt czyli bedziesz go kolonowal. Jesli wejdziesz w Edit to bedziesz tylko edytowac ostatnio namalowany tool. Kompletny chaos :P

Mozesz wyczyscic Canvas za pomoca CTRL-N, namalowac Twoj obiekt jeszcze raz i wcisnac Edit. Znow bedziesz w edycji swojego obiektu.

Tak naprawde to powinienes ogladnac tutki

http://www.pixologic.com/zclassroom/

Pozdrawiam