Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Widziałem na forum już kilka odpowiedzi i postępowałem w taki sam sposób, jednak zdawać by się mogło, że u mnie coś nie działa. Do rzeczy, chodzi mi o renderowanie obiektu z siatką, ale nie z użyciem Vray'a, tylko za pomocą tego standardowego sposobu. Czyli wybrać materiał Composite, następnie jako pierwszy materiał wybrać standardowy (szary, albo jakikolwiek), a jako drugi - czarny z zaznaczoną opcją wire. Tak też uczyniłem i patrzcie, co wyszło (siatka prześwituje):

312312123.jpg

A chciałbym uzyskać taki efekt:

005.jpg

a tu okienko z materiałami:

01.jpg

02.jpg

W takim razie moje pytanie - co robię źle?

Edytowane przez meariss

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wybierz pusty slot w nim mental ray materiał w surface dodaj ambinet ocl.

wróc na poziom wyzej i w tym samym slocie wybierz composite , wybierz opcje nr 2 "keep old material" nastepnie w nowym dodanym composite w slocie mat 1 ,dodaj standard material w nim zaznacz wire i zmien color na czarny difuse

http://www.filedropper.com/wireclay 3ds max 2010 x64 or x32

tu jest gotowa bibloteka ktora wlasnie zrobilem

83562336.jpg

Edytowane przez grizleyd

Napisano
  • Autor

dzięki wielkie, rozumiem, że wrzucam to do folderu materiallibraries, ale gdzie się to potem otwiera?

Napisano
  • Autor

właśnie takiego, łopatologicznego wyjaśnienia potrzebowałem, dzięki jeszcze raz, leci rep.

EDIT: oho, następny problem - wczytując wireclay krzyczy mi, że brakuje jakichś dll:

2.jpg1.jpg

EDIT2: a nie, to już coś u mnie z mentalrayem (chyba muszę reinstalkę zrobić):

3.jpg

Edytowane przez meariss

Napisano
  • Autor

ja w ogóle nie mogę użyć mental raya, dopiero po zaznaczeniu 'incompatible' się pojawia, ale i tak nie działa... może ktoś wie, czemu tak mam?

1.jpg

Napisano
  • Autor

no i już ostatecznie - działa :) dzięki jeszcze raz. Teraz będę musiał popracować nad samym mental rayem, żeby to jakoś lepiej wyglądało, ale już nie męczę, poszukam sam. :)

kupa.jpg

Napisano
  VS_ napisał:
jeeeezzz...

grizleyd - anielska cierpliwosc, podziwiam :)

miałem dobry dzień i wieczorem jakoś byłem melancholijnie nastawiony

co rzadko mi się zdarza :)

Napisano

tak samo da sie normalnym ink'n'paintem zrobic, ale o konkrety zapytaj F1 jak jeszcze potrzebujesz