joe20 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Hej, mam problem z trackingiem krótkiej sekwencji około 200 klatek (a więc odpada problem z pamięcią), mianowicie za nic nie mogę przeprowadzic tego procesu na kilku klatkach, wyskakuje błąd dropped_frames, czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Dodam, że klatki te nie różnią się zbytnio od pozostałych, nie ma tam ani nagłych ruchów kamerą, ani zmiany kolorów itp. próbowałem też import z plików avi jak i jpg. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Gość Gosc Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 blad zgubionych klatek dotyczy utraty korelacji miedzy klatkami a nie wydajnosci czy ilosci klatek pewnie jest jakis skok ktory powoduje utrate ciaglosci sciezek, mozesz je sobie polaczyc i zinterpolowac klatki posrednie, albo zwiekszyc zasieg i precyzje wyszukiwania korelacji (co oczywiscie wydluzy czas obrobki, ale przynajmniej zapewni ci ciaglosc sciezek) a moze masz w sekwencji jakis obiekt ruchomy? czlowiek? samochod czy cos? wtedy on moze powodowac utrate ciaglosci - wtedy musisz go zamaskowac (maska wylaczajaca obszar i strackowac recznie ruch tego obiektu w sekwencji)
Rekomendowane odpowiedzi