Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Problem z wyborem karty do 500D, kwestia zapisu video. Pytanie bardziej do posiadaczy tego aparatu. Czy występują problemy z zapisem filmów na wolniejszych kartach. Jaka kartę polecacie. Czym się sugerować.

Na stronce canona jest informacja że wymagana jest karta class6 i wyżej.

To co sobie upatrzyłem to:

Transcend 32GB class6 / SanDisk Extreme III 16GB

Co o tym myślicie?

Edytowane przez PICsell

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 6,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

16GB karta? bez przesady hehe. O ile nie chcesz nagrywać ciągiem 30 minut filmu to 16GB ci nie potrzebne. Jak szlag trafi kartę to cały materiał trafi do kosza. A tak jak weźmiesz tak jak radzi Sadowski: 4x4GB sandisk extreme III to po pierwsze: będziesz miał pewność, że w razie padaki którejś karty reszta materiału będzie ok, po drugie: będziesz szybciej zgrywał dane z karty.

Napisano

Cześć w ubiegłym tygodniu kupiłem http://www.agito.pl/lustrzanka-cyfrowa-canon-eos-600d-obiektyw-18-55-mm-is-ii-197-474061.html i mam problem z karta tz. wziąłem mikro SD ze swojego telefonu wraz z adapterem mogę robić foto jednak jak chce wyświetlić cały czas obraz się ładuje i jest czarny ekran czy jest to wina na pewno karty pamięci?[TABLE=width: 700]

[TR]

[TD=class: xl66, width: 700][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Napisano

@sunglow - warto sprawdzić na innej karcie po prostu, teraz karty kosztują grosze

I brawa za odkopanie wątku sprzed ponad 4 lat:)

Pozdrawiam