Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc, kiedy dodam jakis plik do fusiona, polacze go np z luma keyerem zeby wykluczowac np niebo i naloze go na plejna to wszystko dziala ok i wyglada tak :

aast.jpg

kiedy chce usunąc te ostre kanty ktore są na dole i po bokach nakladam maske na pierwszy plik i pojawia mi sie taki babol ktorego nie mozna usunąc,najgorsze jest to ze widac tą czarną obwodke w renderze :/ :

aas2.jpg

polączenie maski z plikiem wyglada tak :

aas3.jpg

czy ktos wie moze jak to czarne tlo usunąc? tzn wiem ze napewno trzeba uzyc channel boolean i matte control ale nie mam pojecia gdzie go wpiąc, jak polaczyc i jak ustawic. męcze sie z tym juz od dwoch dni i nie widac konca ;/

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

no wlasnie rzecz w tym ze to nie pomaga ;/ co prawda znika czarna obwodka, ale powjawia sie biale tlo w miejsu gdzie jest maska, invert nie pomaga ;-) probowalem dac kolejny lumakeyer, wykluczowal to biale tlo ale na nowo na okolo tego miejsca wykluczowanego pojawila sie czarna obwodka.

gdyby rozwiazanie mojego problemu bylo takie proste to bym nie zakladal postu ;/

edit: kurde czytajac twojego posta myslalem sobieo jaki szary input ci chodzi bo bylem przekonany zejest tylko fioletowy, patze i rzeczywiscie jest.pozniej sprawdze czy dziala :)

edit2:

trybi jak ta lala :) poprostu nie ten input wybralem :)

Edytowane przez Tomasz_87