Napisano 11 Styczeń 201015 l przepraszam, że byc może zaśmiecę forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moj problem. mam win vista home premium. ostatnio tworzyłem wiz swojego projektu w 3ds maxie 2009 i wszystko było ok, gdy pewnego razu program sie zawiesił. Otworzyłem plik, który zapisał się w folderze maxa autoback. ale nie mogłem przejść dalej niż do momentu w którym właśnie wcześniej program się zawiesił. podjąłem próbę odinstalowania programu i wszystkich skaładników i ponownej instalacji. nic to jednak nie dało. program nadal jest nieobliczalny i się zawiesza. czasem pojawia się informacja z błedem... że plik jest "corrupted" lub "recovery failed" lub pojawia się propozycja "resave files" co robić? sorry za wypracowanie ale nie umiałem krócej opisać tej męki z maxem. dodam że praca od kwietnia układała się ok. mam 4 gb ramu, procesor intel core 2 duo t6400 2 ghz... nie wiem czy potrzebnie instalowałem hotfixy i sp1... oczywiście po awarii.
Napisano 11 Styczeń 201015 l ostatnio tworzyłem wiz swojego projektu w 3ds maxie 2009 i wszystko było ok, gdy pewnego razu program sie zawiesił. Co właściwie robiłeś, zaimportowałeś jakiś obiekt, edytowałeś? Stawiam że masz jakiś skopany obiekt w scenie. Wyciągnij sobie z autoback to co się nie wiesza i kontynuuj pracę.
Napisano 11 Styczeń 201015 l Autor nie. plik tworzony od podstaw w maxie. dopiero gdy zacząłem kopiować pewien fragment i używać boolean w pewnym momencie się zawiesił. teraz to ja w ogóle nie moge kontynuowac pracy. zawiesza się. juz się dawno cofnąłem i problem się pojawia. stracilem przez to cenne pliki, w których miałem ust materiały. nie dało sie ich otworzyć. Edytowane 11 Styczeń 201015 l przez przemek
Napisano 12 Styczeń 201015 l Autor pomocy. nie wiem co robić, przeinstalowanie nie pomaga. w czasie instalacji nie instaluje się składnik .netframework. chyba usunę wszystkie programy związane z autodeskiem. wczoraj nie chciałem ruszać autocada.