sicio Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Witam. Chcę zrenderować animację, żeby wyglądała w miare realistycznie jednak nie wiem na które opcje zwrócić uwagę i jak ustawić żeby było w miarę realistycznie... W scenie użyłem cloth+collision trochę particli typu spawanie i ich kolizji z podłożem jak kolega z forum poradził reszta to zwykłe przenoszenie obiektów przez robota...głównie obiekty mają nadany kolor i zabawa z surf editorem podłoga i ściany to textura, 4elementy mają nadaną przeźroczystość, miganie światła też występuję jednak jest to swiatło typu syrena oraz efekt przy spawaniu...ale główne światło oświetlające animacje jest tylko jedno. Proszę o pomoc przy określeniu co wybrać w opcjach rendera
Giray Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 jak masz winde x32 to dodaj /PAE w boot.ini Antialiasu nie musisz za duzego dawac, i tak bedzie trudny do zauwazenia Radiosity - montecarlo wystarczy musisz pokombinowac najlepiej zapodaj obrazek i poczekaj na "konstruktywna" krytyke :P http://www.sendspace.com/file/imze2m to bylo chyba jeszcze na 5.6 robione
sicio Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Napisano 16 Styczeń 2010 (edytowane) niestety narazie zbytnio nic nie mogę zamieszczać w internecie bo to część mojej pracy i lipa:/ a i jeszcze mam problem bo rozdzielczosc renderowania to 640x480 standardowo a ja bym chciał zwiększyć na większą a niestety się nie da... znaczy w opcjach się zmienia a renderuje tak samo... Edytowane 16 Styczeń 2010 przez sicio
Giray Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 we wlasciwosciach kamery probowales? bo jest jeszcze w opcjach renderu
Rekomendowane odpowiedzi