graphic Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Mam już kompletną postać z riggiem. Znalazłem gdzieś w sieci darmowe pliki mocap i mam problem. Otóż po załadowaniu mocapu do bipeda postać dziwnie unosi ramiona niezależnie od ruchu jaki wykonuje. Całość rusza się dobrze tylko te ramiona dziwne są. Ładuje ten mocap nie zmieniając żadnych parametrów. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Co znaczy "dziwnie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphic Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2010 Są uniesione do góry co wygląda nienaturalnie. Czy takie mocapy to są robione pod jakieś standardowe wymiary kości? Testuje na różnych bipedach i zawsze ramiona są podniesione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_87 Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 najprostrzym sposobem ale tez i troche czasochlonnym bedzie ingerowanie w klatki kluczowe, obnizenie ich o tyle ile potrzebujesz, poprostu zaznacz wszystkie klucze ramion i obniz je albo podnies o tyle ile potrzebujesz chyba ze calsoc bedzie zle wygladala i bedzie trzeba zmieniac wszystko. ewentualnie mozesz tez usunac klucze rąk i importowac calosc z innej sesji mocap ktora bedzie pasowala do tej ktora masz juz imporotwaną :) calosc od du*y strony, no ale mozna i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi