Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jestem (bardzo) początkującym użytkownikiem maxa. Od paru dni konstruuję sobie scenę w oparciu o tutorial, niestety pojawił się problem przy próbie wyboru materiału, otóż z poziomu maxa w ogóle nie widzę zawartości folderu materiallibraries. (chodziło dokładnie o plik 3dsmax z tego folderu, który miał być wczytany w okienku material editor, po kliknięciu 'mtl library' i probie odszukania pliku na dysku- czyli nie mogę wziąć materiału z biblioteki). Kiedy natomiast otwieram folder materiallibraries bespośrednio z systemu, to pliki owszem w nim są, ale...mają ikony plików dźwiękowych i są podbisane jako matlab audio format. i komp próbuje je otwierać w winampie.

o co tu chodzi?

instalacja była standardowa, wszystko inne dotychczas działa bez zarzutu (no ale to początek, nie wiadomo jaki dziwny problem jeszcze może wynikąć).

proszę o pomoc.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam ten sam problem, proszę o pomoc

Napisano

już go rozwiązałam. gdy szukasz z maxa tych plików aby je zaimportować to sprawdź czy na pewno szukasz tam, gdzie zainstalowałeś maxa np u mnie D/autodes/3dsmax2009/materiallibraries a nie np przed inny dysk i moje dokumenty(taki był mój problem). powodzenia. jeżeli nie pomoże, poszukaj po forum. ja wpisałam "materiallibraries" w szukaj i znalazło kilka podobnych problemów w tym mój:)

Napisano
  • Autor

jasne, że sprawdzałam czy mam dobrą ścieżkę. a masz może pod ręką któryś z tych wątków? albo może mogłabyś podać rozwiązanie, jeśli już to zastosowałaś?