Napisano 28 Kwiecień 200420 l Witam, chcialem przedstawic swoje pierwsze prace na forum www.max3d.pl. www.idraw.republika.pl - to taka moja mala galeria, w ktorej umieszczam rozpoczete projekty ;) Przy okazji, przydalyby sie jakies uwagi i komentarze. Ps. Przepraszam za rozmiar swf \"do u like football\" (okolo 150 kb :/ - heh ), ale zabraklo mi juz dzisiaj czasu na dokonczenie :( Ps. 2: W razie, gdy nie pojawi sie banner,z napisem do u like football\" - mozna skorzystac z tego linka: http://www.forum.pcmaniak.pl/ftopic9442.php Pozdrawiam
Napisano 28 Kwiecień 200420 l Jako banner taki \"do u like football\" nie mialby szans. Pokombinuj jak to zminiejszyc ze 150 kb do 15. Ja np wycinam z obrazka 3 waskie paski i kazdy z nich przesuwam powoli w gore po czym \"przeblyskuje\" w nastepny.
Napisano 28 Kwiecień 200420 l Autor Wlasciwie to mial to byc jedynie smieszny swf, a nie jak wspomnialem wczesniej banner. Mimo wszystko postaram sie zmniejszyc rozmiar ( ktory fakt, faktem odstrasza )
Napisano 29 Kwiecień 200420 l Autor Probowalem zmniejszyc rozmiar, jednak natrafilem na pewiem problem. Nigdy nie interesowalem sie zbytnio, jak duzy rozmiar ma plik. Chodzi o zachowanie dobrej jakosci obrazka,czy Twoj sposob jest na to dobry? Po zmniejszeniu wielkosci obrazka do 20 kb, niestety efekt we flashu jest beznadziejny :( Ogolnie, doszlem do wartosci 60 kb ( tyle teraz wazy swf) i nie wiem co poczac. Nie jestem pewien,czy dokladnie zrozumialem Twoj sposob (nigdy nie stosowalem tej metody). Mozesz mi jakos zaprezentowac, to o czym wspomniales? ( jesli to nie klopot ) Pozdrawiam 3rdtrek
Napisano 24 Maj 200420 l znalazlem to robiac porzadki na dysku, wzialem sie kiedys za ten banerek i widac cos mi przerwalo. No wiec w skrocie widac na czym polega ten moj koncept. Wycinasz w PSie odpowiedniej wielkosci fragmenty, laczysz je w jeden obrazek i kompresujesz do jpg. Najlepiej w fireworks. Pozniej we flashu tniesz obrazek ponownie na 4 czesci i kazda z nich animujesz zaledwie lekko przesuwajac. Przeskoki miedzy fragmentami tuszujesz fade-outem, albo jakims rozblyskiem.