claude Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Mam taki problem. Renderuje klatkę 9600px na 4800px Muszę obciąć do 9600px na 1080px Niestety przy tak dużej klatce ręczne zmniejszanie markizy jest męczarnią zawsze wychodzi kilka lub kilkanaście pixeli nie w tą stronę. Na razie docinałem klatkę w Photoshopie ale zastanawiam się czy nie ma jakiegoś sposobu na ustawianie tego. Jakiegoś okienka które pokazuje ile pixeli w danej chwili zajmuje markiza lub narzędzia do ustawiania wielkości render region. Za pomoc z góry dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizleyd Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 zaden problem otwórz max listener (F11) EditRenderRegion.EditRegion() -- aktywacja tej funkcji viewport.setRegionRect 1 (Box2 x y sz wys ) -- ustalenie regionu EditRenderRegion.UpdateRegion() -- opcjonalne update pozycja x , pozycja y , szer, wys np viewport.setRegionRect 1 (Box2 0 0 300 150) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 12 Luty 2010 Autor Share Napisano 12 Luty 2010 Dzięki, wypróbuje jak skończy mi się render, ale dostajesz repa od razu. A jednak skryptowanie jest czasami nieuniknione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi