Napisano 12 Luty 201015 l Witam! Jestem początkujący wiec nie śmiejcie się z mojego modelu xD http://img203.imageshack.us/img203/7645/clipboard01ks.jpg Doszedłem do tego stopnia i dalej nie wiem jak zrobić zeby to krzesło wyglądało jakoś. Prosze o pomoc (z opisem co i jak mam zrobić) z góry dzięki ;]
Napisano 12 Luty 201015 l popatrz na prawdziwe krzeslo, popatrz na swoje. Znajdz roznice, wyeliminuj roznice (nie mam tu na mysli przerobienia prawdziwego krzesla w zestaw kwadratow ;) )
Napisano 12 Luty 201015 l Autor Wiesz chętnie bym wyeliminował wszystko co jest złe ale nie wiem jak;/ ja początkujący dosłownie, więc jeżeli możesz to wytłumacz;] Dzięki z góry
Napisano 13 Luty 201015 l nie masz profilowanego oparcia ani siedziska, nogi jakies krotkie, za grube chyba. Wyglada jak plastikowe krzeslo dla dziecka. Nie baw sie w zadne dziury tylko cwicz modelowanie na prostych brylach. zrob puszke, szachy, kregla, butelke, kieliszek do wina.. nie wiem co tam jeszcze z tych klasykow bylo :) cwicz. poogladaj tutoriale od podstaw.
Napisano 13 Luty 201015 l w skrocie, proces na zrobienie krzesla wyglada tak: - patrzysz co z twoim krzeslem jest nie tak w porownaniu ze zdieciem referencyjnym (masz jakies zdiecie na ktorym sie wzorujesz, prawda?) - powiedzmy ze oparcie powinno byc wygiete, a nie jest. Wiec wlanczasz maxowego helpa i patrzysz za pomoca jakich narzedzi mozna wygiac oparcie. - przechodzisz do nastpenego elementu mozna tez wpisac w google "chair modeling tutorial" :)