kamiru Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 W okno wsadziłem VrayLight plane'a niesty pojawia się błąd bo światło pojawia się też pod parapetem a nie powinnno, dodam że VrayLight ma rozmiar trochę mniejszy niż okno. Jak zapobiec przenikaniu światła przez parapet?
Gość Gosc Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 po wyraznym zarysie cienia widac ze VrayLight nie przenika przez parapet ale za to masz wlaczone GI i masz bardzo kiepskie ustawienia, popracuj nad tym bo to glowne zrodlo twoich problemow
kamiru Napisano 15 Luty 2010 Autor Napisano 15 Luty 2010 ale w narożniku widać świtało którego tam nie powinno być. ps. ustawieniami GI zajmę się później wiem że narazie są kiepskie.
Gość Gosc Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 ale w narożniku widać świtało którego tam nie powinno być. ps. ustawieniami GI zajmę się później wiem że narazie są kiepskie. no wiec skoro nie chcesz tego poprawic... to sie tym nie zajmuj :P to rozswietlenie pod parapetem to wynik slabych ustawien GI a nie vraylighta ew. jesli chcesz sobie troszke pomoc to zrob 2 rzeczy: - ustaw w General Settings VRAYa : secondary ray bias na wartosc 0,01 - w opcjach Irradiance cache ustaw: Check Sample Visibility
Rekomendowane odpowiedzi