Napisano 21 Luty 201015 l Witam! Potrzebuję komputerka do pracy przy grafice trójwymiarowej i mam do wydania 3000zł. Miło by mi było, jakbyście doradzili cały zestaw, bo obecnie jestem w kropce, bo nic poza najmocniejszym phenomem x4 do mnie nie przemawia i nie wiem co do niego dobrać. Jedna rzecz mnie jeszcze interesuje, która możliwe, że by się przydała w zestawie jest system hybrid - chodzi mi o system, który przełącza na kartę zintegrowaną a prądożernego potwora usypia, w razie nie wymagających wydajności graficznej czynności - jest to według mnie ciekawa opcja tylko tak naprawę nie wiem dokładnie jakie ma swoje plusy i minusy, a więc właśnie tego chciałbym się od was dowiedzieć, ponieważ pewnie znajdzie się kilka osób dysponujących tą wiedzą (szukając w google mogłem co najwyżej znaleźć marketingowy chłam na ten temat i dlatego to pytanie). Kolejne pytanko tym razem co do RAIDa - jakie on ma swoje plusy i minusy ( te mnie bardziej interesują, bo plusy to są mi raczej znane). Pozdrawiam i dzięki z góry za każdą pomoc.
Napisano 21 Luty 201015 l Autor jeden temat nad Twoim :] http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=65226 K to akurat tam poszperam w zestawach, ale dalej ciekawi mnie co z tym hybridem i raidem. Co do zestawu to zobaczymy mam nadzieję, że uda mi się coś tam wybrać. A tak dokładniej to mam problem z doborem płyty głównej do tego procesora i z tego względu ten post, choć akurat info o obudowach i dyskach było bardzo przydatne. Edytowane 21 Luty 201015 l przez Sliterin
Napisano 21 Luty 201015 l Autor K temat do zamknięcia pomoc w tamtym temacie pomogła mi wybrać pewne części, a więc komputerek złożony.