Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

To mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym się najpierw przywitać.Mój problem wygląda tak. Chciałbym zacząć przygodę z grafiką 3d. Próbowałem SoftImage, jednak tutoriali po Polsku jest jak na lekarstwo, a mój angielski, choć na dość znośnym poziomie nie pozwala mi osiągnąć takiego komfortu nauczania jak samouczki po Polsku. Jednak wiem,że 3ds Max posiada mnóstwo pomocy po Polsku, także spróbowałem. I przy włączaniu pliku setup.exe(po wypakowaniu) wyskakuje błąd tego typu:

"Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0cx00000034) Kliknij przycisk OK aby zakończyć aplikacje."

I nic. Czytałem, aby zainstalować net.Framework 3.5 ale to również nie pomaga.

Prosiłbym Was w tej chwili o pomoc. Na wszystkie pytania postaram się udzieli odpowiedzi. Chyba,że SoftImage jest lepszy dla początkującego, to w takim przypadku będę próbował z nim. System instalowałem na nowo około 10 dni temu, zainstalowany Kaspersky 2010,a to konfig:

Pentium D [email protected] ghz

ASrock 775dual-880pro

1gb ramu elixira(prędkości i opóźnień niestety nie podam)

Dysk twardy: 200Gb Samsung SP2004C

Zasilacz Modecom Feel(wiem,że to bomba, ale komputer ma 4 lata i był kupowany na szybko)

Nvidia Geforce 6200 Turbocache

Oryginalny Windows XP Home Edition 32 bit

Najnowsze sterowniki

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Salir

Edytowane przez Salir

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 837
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a jest tam jakis plik autorun albo cos takiego? sprobuj przez to zainstalowac.

sprobuj tez jako administrator

co do wyboru oprogramowania

to zależy co Ci bardziej leży :D

może tak: każdy program jest dobry dla osoby początkującej, bo zaczynasz z czystą kartą, jesteś pozbawiony nawyków itd. jak Cię kusi SoftImage to uderzaj w jego stronę :)

Napisano

Bardzo Ci dziękuje.Zrobiłem jak mówisz,3ds Max zainstalował się,wszystko gra, klikam na ikonę i znów ten sam błąd. Znalazłem coś w googlach o wirusie Virut, ale nie mam pojęcia kiedy mógłbym go załapać