Napisano 24 Luty 201015 l Czy jest jakaś szansa, aby zrzucić wszystkie klatki animacji przygotowanej w MAXie poprzez renderowanie na karcie (opengl / directx - tak jak jest widoczne w viewporcie) do plików - ale aby przechwycić każdą klatkę? Dochodzę do "powiedzmy" zadowalających efektów jeśli chodzi o ruch kamery w maxie i chciałbym jakoś to zrzucić do pliku w celu równoległej edycji w Adobe Premiere i AfterEffects - potem podmienię sobie pliki na finalnie renderowane klatki i trochę przyśpieszyłbym workflow. Taką funkcjonalność miał nawet dawno zapomniany Accurender dla AutoCAD'a - renderował podgląd z okienki bazując na karcie (wraz z teksurami np. z radiosity) i efekt był bardzo zadowalający.
Napisano 25 Luty 201015 l Calliactis napisał: Czy jest jakaś szansa, aby zrzucić wszystkie klatki animacji przygotowanej w MAXie poprzez renderowanie na karcie (opengl / directx - tak jak jest widoczne w viewporcie) do plików - ale aby przechwycić każdą klatkę? Dochodzę do "powiedzmy" zadowalających efektów jeśli chodzi o ruch kamery w maxie i chciałbym jakoś to zrzucić do pliku w celu równoległej edycji w Adobe Premiere i AfterEffects - potem podmienię sobie pliki na finalnie renderowane klatki i trochę przyśpieszyłbym workflow. Taką funkcjonalność miał nawet dawno zapomniany Accurender dla AutoCAD'a - renderował podgląd z okienki bazując na karcie (wraz z teksurami np. z radiosity) i efekt był bardzo zadowalający. no przeciez masz Render Preview, mozesz puscic nawet na widoku ActiveShade
Napisano 25 Luty 201015 l animation -> make previev -> custom files (czy jakos tak, z pamieci pisze, chyba ze wolisz skompresowane albo nie avi)
Napisano 26 Luty 201015 l Autor Quadysz napisał: animation -> make previev -> custom files (czy jakos tak, z pamieci pisze, chyba ze wolisz skompresowane albo nie avi) Dzięki! W zasadzie o to chodziło - ale jeszcze 1 pytanie: - czy da się jakoś wymusić 100% rozdzielczości docelowej? Chcę 1920x1080 (rozdz. ekranu mam ustawioną na 1920x1200), a umożliwia mi tylko realizację 90% pełnej rozdzielczości - 1778pix w poziomie. Da się to jakoś obejść?